Μεταμορφώστε το μικρό σας μπαλκόνι σε ένα υπαίθριο καταφύγιο

Κοινωνία

Το μπαλκόνι μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο χαλάρωσης και διασκέδασης, ειδικά όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει. Και ενώ τα περιορισμένα τετραγωνικά μπορεί να μοιάζουν πρόκληση, με λίγη δημιουργικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια κομψή και λειτουργική υπαίθρια όαση.

·         Επιλέξτε κατάλληλα έπιπλα για το χώρο, όπως πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια ή πάγκους με αποθηκευτικό χώρο από κάτω.

·         Μεγιστοποίηση του κάθετου χώρου. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους και τις γωνίες για να προσθέσετε αποθηκευτικούς χώρους, πράσινο και διακοσμητικά στοιχεία. Εγκαταστήστε ράφια, κρεμαστές γλάστρες, φωτιστικά ή φαναράκια για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

·         Προσθέστε πράσινο. Τα φυτά προσθέτουν χρώμα, υφή και ζωή στο χώρο. Επιλέξτε ένα μείγμα από φυτά σε γλάστρες, κρεμαστά καλάθια και κάθετους κήπους για να μεγιστοποιήσετε το πράσινο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη χρήση του χώρου στο δάπεδο.

·         Δημιουργήστε ιδιωτικότητα. Χρησιμοποιήστε κουρτίνες εξωτερικού χώρου, περσίδες ή πλέγματα για να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα, επιτρέποντας παράλληλα τη ροή του αέρα και το φυσικό φως.

·         Προσθέστε άνεση και ζεστασιά. Επιλέξτε μαξιλάρια, χαλιά εξωτερικού χώρου για να προσθέσετε ζεστασιά και άνεση. Ενσωματώστε υφάσματα σε ζωηρά χρώματα ή τολμηρά μοτίβα, φαναράκια, κεριά ή πίνακες και διακοσμητικά εξωτερικού χώρου για να δώσετε προσωπικότητα και στυλ στο χώρο. Απλά προσέξτε να μην γεμίσετε το μπαλκόνι με πολλά αξεσουάρ, καθώς μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται ακατάστατος και στενόχωρος.

·         Φωτισμός. Εγκαταστήστε φωτιστικά εξωτερικού χώρου, για να φωτίσετε το μπαλκόνι και να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο σκοτάδι. Μπορείτε να προσθέσετε έναν ροοστάτη ή τηλεχειριζόμενα φώτα για περισσότερη ευκολία.

Με αυτές τις συμβουλές και λίγη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που προσφέρει χαρά και έμπνευση όλο το χρόνο.