Τελωνειακοί σταθμοί: Στον Υφυπ. Εσωτερικών ο Φ. Μπαραλιάκος και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας – Έγκαιρη προετοιμασία και στελέχωση για την αποτελεσματική λειτουργία και την υποδοχή τουριστών

Πολιτική Τουρισμός

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κ.Στάθη Κωνσταντινίδη, πραγματοποίησε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκου η Ένωση Ξενοδοχείων Πιερίας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αντιπροέδρους κ.κ. Γιώργο Ζώβα και  Δημήτρη Τοπαλίδη, όσο και ο κ. Μπαραλιάκος, τόνισαν την ανάγκη ο οδικός τουρισμός να τύχει της κατά προτεραιότητας ιεράρχησης με την εργώδη προπαρασκευή όλων των συναρμόδιων τομέων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους, ώστε να επιτευχθεί η επιτυχής διαχείριση των τουριστικών ροών που θα τιμήσουν την πατρίδα μας με την επιλογή τους.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε πως οι τελωνειακοί σταθμοί των Ευζώνων και του Προμαχώνα στα χερσαία βόρεια σύνορα μας πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργία και με την απαραίτητη επάνδρωση έτσι ώστε να διευκολυνθεί η έλευση τουριστών οδικώς χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Με την εμπειρία από τις παρελθούσες τουριστικές περιόδους κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, λόγω της νευραλγικής γεωγραφικής τοποθεσίας των δύο τελωνείων, κύριων πυλών εισόδου στη χώρα.

Για την αποτελεσματική ενίσχυση τους απαιτείται η συνεργασία και η ταυτόχρονη παρουσία προσωπικού από διαφορετικές υπηρεσίες υπό κεντρικό συντονισμό, ώστε οι έλεγχοι που θα διενεργούνται σε όσους εισέρχονται στην χώρα μας να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και ταχέως. Συνεπώς, η άμεση και επαρκής στελέχωση των Τελωνείων αυτών με πολυπρόσωπα κλιμάκια και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ελεγκτές-εκτελωνιστές της ΑΑΔΕ θα συντελέσει στην επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ο Υφυπουργός άκουσε με πολλή προσοχή τις προτάσεις των μελών της Ένωσης Ξενοδοχείων και του Βουλευτή Πιερίας και προέβη σε άμεση επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών ώστε να επιληφθούν εγκαίρως του θέματος. Μάλιστα υπήρξε συμφωνία να πραγματοποιηθεί επίσκεψη των εμπλεκόμενων  Υφυπουργών με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδοχείων στα Τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων εν ευθέτω χρόνω ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματική τους λειτουργία. 

Η επερχόμενη τουριστική περίοδος προοιωνίζεται πως θα είναι μια πραγματικά καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Άλλωστε, η Πιερία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον οδικό τουρισμό καθώς η πρόσβαση είναι εύκολη και με ασφάλεια από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης καθώς και των Βαλκανίων. Η άμεση ενίσχυση των εν θέματι Τελωνείων είναι αναγκαία και άμεση ώστε οι επισκέπτες να έρχεται χωρίς καθυστερήσεις στις πύλες εισόδου της χώρας και να φτάνουν άμεσα στον προορισμό τους.