Προσκυνητές από τις Ενορίες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, το απόγευμα, πεντακόσιοι προσκυνητές από διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο επισκέφθηκαν τη  Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι προσκυνητές προσκύνησαν στο Καθολικό της Μονής και εκκλησιάστηκαν κατά την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου και συλλειτουργούντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Κρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους στο Μοναστήρι μεταφέροντας σε αυτούς τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι προσκυνητές προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου και άλλα ιερά σεβάσματα του Μοναστηριού, ενώ θαύμασαν το φυσικό περιβάλλον στους πρόποδες του Ολύμπου.

Με την ευκαιρία αυτή, οι δύο Αρχιερείς είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμο και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας.