Σπύρος Κουλκουδίνας: «Αναβαθμίζεται η Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας με δύο νέες εκθέσεις»

Πολιτισμός

Μέσα από την εφαρμογή της Μουσειολογικής-Μουσειογραφικής Μελέτης για την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας, αξιοποιείται πλέον και ο χώρος 4 στον όροφο των εγκαταστάσεων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ.Μενδώνη στο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρο Κουλκουδίνα που είχε αναδείξει το θέμα.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει για το κοινό η   κυρίως έκθεση στον χώρο 4 του ορόφου, που θα περιλαμβάνει δύο εκθεσιακές ενότητες με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα για το κοινό ενός ακόμα εκθεσιακού χώρου στο χώρο 2 του ορόφου με αρχαιολογικά  ευρήματα γύρω από την ανθρώπινη δραστηριότητα στη Βόρεια Πιερία στο πέρασμα των χρόνων.

Σε δήλωση του, ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας αναφέρει:

«Το άνοιγμα για το κοινό δύο νέων εκθέσεων στο χώρο του ορόφου, είναι μια θετική εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν για να αναβαθμιστεί στον απόλυτο βαθμό η Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ο συγκεκριμένος χώρος ευρήματα και από άλλα αρχαιολογικά μουσεία, να φιλοξενήσει και άλλες εκθέσεις που θα αφορούν την πλούσια ιστορία του τόπου μας σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Οι προσπάθειες μου για τη διαρκή αναβάθμιση της Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο, θα συνεχ