Μεγάλη επισκεψιμότητα στην έκθεση για τα 44 χρόνια του Θεάτρου Πήγασος

Πολιτισμός

Εκατοντάδες πολίτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Πήγασος, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου).

Η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Φίλων του Μουσείου Πόλης Κατερίνης και αποτέλεσε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στην πολύχρονη προσφορά του θεατρικού σχήματος στην καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης μας.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού και στην τελευταία παράλληλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Απριλίου με θέμα «Θέατρο-τοπικότητα και παγκοσμιότητα», στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο σκηνοθέτης – ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργος Χανδόλιας και ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Δημήτρης Σιακάρας. Τη συζήτηση συντόνιζε ο σκηνοθέτης του Πήγασου Χάρης Αμανατίδης.

Να σημειωθεί ότι στην πολυθεματική έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο ιστορικός τέχνης και εικαστικός Νικόλαος Γραίκος, παρουσιάστηκαν τεκμήρια από την πολύχρονη ιστορία του θιάσου. Η έκθεση περιελάμβανε τέσσερις ενότητες: κοστούμια από επιλεγμένες παραστάσεις αρχαίου δράματος, σύγχρονου δραματολογίου και παραστάσεων για παιδιά, σκηνικά αντικείμενα, φωτογραφίες, αφίσες, καθώς και άλλα ντοκουμέντα από τις πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου.

Οι Φίλοι του Μουσείου Πόλης Κατερίνης και το Θέατρο Πήγασος ευχαριστούν όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση του αφιερώματος:

  • Το Δήμο Κατερίνης για την ευγενική παραχώρηση του κτηρίου.
  • Το Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Εικαστικό Νικόλαο Γραίκο για την επιμέλεια της έκθεσης.
  • Τους χορηγούς Interoliva AΒΕE, Πίτες Ολύμπου – Οικογένεια Καρακούση, Αφοί Παπουτσίδη ΟΕ, Ασφάλειες Μασούρας, Οινοποιείο Παντούλη, Le Garcon, Berlin, Έτερον, La Tequila, Γράφημα.
  • Τον Μπάμπη Κοκκινίδη για την ηχητική υποστήριξη.
  • Τους ομιλητές των παράλληλων εκδηλώσεων, Αντώνη Κάλφα, Νικόλαο Γραίκο, Γρηγόρη Παπαχρήστο, Γιώργο Χανδόλια, Δημήτρη Σιακάρα, Σοφία Ελευθεριάδου.
  • Το διαφημιστικό γραφείο Utopia media & design και τη Γεωργία Γρηγοριάδου που σχεδίασε γραφιστικά το υλικό της έκθεσης.
  • Τον δημοσιογράφο Θέμη Κωτούλα για την επικοινωνιακή υποστήριξη.
  • Τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων των σχολείων για τις οργανωμένες επισκέψεις μαθητών στην έκθεση, καθώς και άλλους φορείς της πόλης για τις οργανωμένες επισκέψεις των μελών τους.