Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κατερίνης

Κοινωνία

Πρόγραμμα παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών για την εκπαίδευση του προσωπικού των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κατερίνης υλοποίησε η  Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης.

Η παρουσίαση έγινε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις ελάχιστες απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη ζωή ενός παιδιού ή ενός βρέφους. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα –  μεταξύ άλλων – επικεντρώθηκε σε μια σειρά από θεωρητικές και πρακτικές θεματικές ενότητες, όπως: πρώτες βοήθειες σε πνιγμονή από ξένο σώμα, λιποθυμία, απώλεια αισθήσεων, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Επίσης, έγινε επίδειξη πρώτων βοηθειών σε τραύματα, εξωτερικές αιμορραγίες κ.ά.

«Στόχος μας είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στη σημασία της παροχής Πρώτων Βοηθειών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες. Η συγκεκριμένη δράση είναι ένα προϊόν ουσιαστικής συνεργασίας μας, με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Δ. Κατερίνης, Μιχάλης Γεωργιάδης.