Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο»

Πολιτισμός

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης για τα 44 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου «Πήγασος», οι Φίλοι  Μουσείου Πόλης Κατερίνης  έχουν προγραμματίσει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση, με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο».

Πρόκειται για μία ανοιχτή συζήτηση, που είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:30, στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες (πρώην οικία Τσαλόπουλου).

Στη συζήτηση συμμετέχουν ως εισηγητές ο ποιητής – φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αντώνης Κάλφας και ο Δρ.  Ιστορίας της Τέχνης – εικαστικός Νικόλαος Γραίκος. Τη συζήτηση συντονίζει η φιλόλογος και μέλος των Φίλων Μουσείου Πόλης Κατερίνης Σοφία Ελευθεριάδου.

Σημειώνεται ότι η έκθεση για τα 44 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Θεάτρου Πήγασος θα λειτουργεί έως 17 Απριλίου 2024. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχουν οι Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης, στην κατεύθυνση της προβολής και ανάδειξης της ιστορίας της τέχνης του θεάτρου από δημιουργούς της πόλης μας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός μουσείου που θα στεγάζει κάθε πτυχή της τοπικής μας ιστορίας.

info

«Λογοτεχνία και Θέατρο»

Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες (πρ. οικία Τσαλόπουλου)

Τετάρτη 03 Απριλίου | 20.30 

Εισηγητές:   Αντώνης Κάλφας, ποιητής, φιλόλογος | Νικόλαος Γραίκος, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης

Συντονίζει: Σοφία Ελευθεριάδου, φιλόλογος