Δωρεά της Π. Ε.Πιερίας η προμήθεια και εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας ΑμεΑ και κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο  

Κοινωνία

Την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, όπου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού. Η Αντιπεριφερειάρχης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κα Ασημίνα Στρίμπα, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, κος Χρήστος Ξανθόπουλος και ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της ΠΕ Πιερίας, κος Ηλίας Παπάζογλου, βρέθηκαν στα σημεία εγκατάστασης του εξοπλισμού, ο οποίος αποτελεί δωρεά της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προς το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης μετά από αίτημα του δικηγορικού συλλόγου, σε συνεργασία με το Πρωτοδικείο και το ΤΑΧΔΙΚ.

Η δωρεά αφορά στην τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας ΑμεΑ στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, καθώς επίσης και στην εγκατάσταση δύο κλιματιστικών μηχανημάτων για θέρμανση, αλλά και ψύξη του χώρου αναμονής των δικαστικών αιθουσών. Μετά από ενημέρωση της κας Μαυρίδου, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών και ο Η/Μ εξοπλισμός θα είναι απευθείας έτοιμος προς χρήση, καθώς δεν απαιτούνται τροποποιήσεις στα αρχιτεκτονικά δομικά στοιχεία του κτιρίου.

“Το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης είναι ένα κτίριο το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών κι εμείς στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, δωρίζουμε με μεγάλη χαρά έναν ανελκυστήρα σκάλας για ΑμεΑ, καθώς πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, αλλά και δύο κλιματιστικά για την αίθουσα αναμονής”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών βρίσκεται πάντα δίπλα σε φορείς και υπηρεσίες προσφέροντάς τους στο μέτρο των δυνατοτήτων της τα μέσα, ώστε να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μας με γνώμονα πρωτίστως την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στις υποδομές αλλά και τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εξυπηρέτησης.