Το ευχαριστώ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας, στη κα. Ειρήνη Παμπέρη Παρασκευοπούλου για τη δωρεά του ασθενοφόρου – Συγκινητικές στιγμές – Από το 2004 το ΕΚΑΒ δεν έχει πάρει καινούργιο ασθενοφόρο από την Πολιτεία!

Κοινωνία Υγεία

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η τελετή παράδοσης ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Πιερίας, δωρεά της κα Ειρήνης Παμπέρη Παρασκευοπούλου στη μνήμη του άνδρα της και του γιου της Άκη.

Ο συγκινητικός λόγος της κα Ειρήνης που δώρισε το ασθενοφόρο από χρήματα του κράτους. Συγκεκριμένα το ελληνικό κράτος έδωσε 15 στρέμματά στην οικογένεια ως ανταπόδοση για την ηρωικό πατέρα της που πέθανε στην τελευταία μάχη τον Φεβρουάριο του 1941 στο Τεπελένι. Όταν έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου τα χρήματα έμειναν στην τράπεζα και δόθηκαν για την αγορά του ασθενοφόρου.

Τα ασθενοφόρα πρέπει να παίρνουν μεγάλους σε ηλικία όχι νέα παιδιά” είπε χαρακτηριστικά ενώ την ώρα που έβλεπε το ασθενοφόρο είπε “νομίζω πως θα βγει ο Άκης μου” ραγίζοντας καρδιές.

Η σπουδαία αυτή χειρονομία θα βοηθήσει σημαντικά το έργο των πληρωμάτων ασθενοφόρων που επιτελούν το έργο τους κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΚΑΒ Πιερίας δεν έχει πάρει νέο όχημα από την Πολιτεία από το 2004!

Πέντε ασθενοφόρα, μαζί με το σημερινό έχουν γίνει δωρεά από συμπολίτες μας και με αυτά ουσιαστικά λειτουργεί το ΕΚΑΒ.

Το ευχαριστήριο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας, θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη συγκινητική προσφορά της κ. Ειρήνης Παμπέρη Παρασκευοπούλου και να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες για τη δωρεά ενός σύγχρονου ολοκαίνουργιου ασθενοφόρου, το οποίο από σήμερα αναβαθμίζει όχι μόνο το στόλο μας, άλλα και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλους τους πολίτες του νομού.

       Για ακόμη μία φορά οφείλουμε να αναφέρουμε πόσο ανεκτίμητη βοήθεια είναι η προσφορά από ιδιώτες σε ασθενοφόρα οχήματα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οτιδήποτε άλλο θα έπρεπε να φροντίζει το κράτος και οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού.

       Η αξιέπαινη και τεράστια προσφορά της κ. Ειρήνης μας δίνει κίνητρο και δύναμη να είμαστε πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες του νομού Πιερίας, στις δύσκολες στιγμές που θα χρειαστούν άμεση βοήθεια, παρόλο που ο κρατικός μηχανισμός σκοντάφτει ακόμη και στα αυτονόητα μη μπορώντας να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες.

      Η ανιδιοτελής προσφορά της κ. Ειρήνης αποτελεί πράξη υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και αμέριστης αλληλεγγύης προς το έργο των διασωστών.

      Η κ. Ειρήνη Παμπέρη Παρασκευοπούλου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.