Αυτοψία κλιμακίου της “Νέας Αριστεράς” στις πρόσφατα πληγείσες περιοχές του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Αγροτικά Πολιτική

     Την Παρασκευή 08/03/2024, αντιπροσωπεία της ΝΕ της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ επισκεφτήκαμε τις περιοχές του Δήμου Δίου Ολύμπου που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Στην συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Γερολόλιο, τον αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Κονταριώτισσας  κ. Θωμά Κουλιανόπουλο, ενημερωθήκαμε ως προς την έκταση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, στις υποδομές αλλά και σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

     Στην επίσκεψη στα χωράφια και στην επαφή με παραγωγούς, διαπιστώσαμε ότι η μεγάλη καταστροφή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και της απουσίας των υποδομών που είναι απαραίτητες λόγω της κλιματικής αλλαγής η οποία θα φέρνει στο μέλλον ,όλο και συχνότερα τέτοια φαινόμενα. Τονίσαμε ειδικότερα την ανάγκη για άμεση καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση της παραγωγής και των εγκαταστάσεων, του φυτικού αλλά και ζωικού κεφαλαίου που επλήγη, από τον ΕΛΓΑ και προγραμμάτων ΚΟΕ (ΠΣΕΑ). Επίσης, την ανάγκη για άμεση βοήθεια των πληγέντων από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής και την γρήγορη ολοκλήρωση των μελετών και της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων που καθυστερούν αδικαιολόγητα για πολλά χρόνια.

       Τέλος, όλο το υλικό (φωτογραφικό και υπομνήματα των συνεταιρισμών) εστάλη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για κατάθεση και πίεση προς την κυβέρνηση μέσω της διαδικασίας  του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ