Φ.Μπαραλιάκος : Υπεγράφη από τον Υπουργό Χρ.Σταικούρα η δημοπράτηση της μελέτης του αρδευτικού «Βεργίνας- Αιγινίου»

Αγροτικά

Το πρώτο μεγάλο βήμα για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Πιερία έγινε με την υπογραφή δέσμευσης προϋπολογισμού ποσού 3.400.000€ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης μελέτης του έργου : «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒΕΡΓΙΝΑΣ – ΑΙΓΙΝΙΟΥ»

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος,  πρόκειται για ένα εγγειοβελτιωτικό έργο που θα δώσει νέα πνοή στον πρωτογενή τομέα της Βόρειας Πιερίας.

Την αναγκαιότητα προώθησης του έργου είχε τονίσει εμφατικά ο κ.Μπαραλιάκος μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τόσο κατά την προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά την τρέχουσα, και ειδικότερα στις επαφές του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, που υπέγραψε την δημοπράτηση της σχετικής μελέτης.

Ο Βουλευτής Πιερίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό και τους συνεργάτες του γι’ αυτό το μεγαλόπνοο και μακροπρόθεσμο έργο για τον τόπο μας.

Για την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η λύση του προβλήματος της άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι προτεραιότητα μου και οι προσπάθειες μου θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ωφελειών για την αγροτική παραγωγή στον νομό μας»