Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης :«Η θυσία των ηρώων της Κατερίνης αποτελεί φωτεινό φάρο υψηλών ιδανικών»

Κοινωνία Πολιτική

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Μάνη συμμετείχε στο ετήσιο μνημόσυνο των σαράντα πατριωτών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές τον Φεβρουάριο του 1943.

Μεταξύ αυτών, ο αείμνηστος Δήμαρχος Κατερίνης, Αιμίλιος Ξανθόπουλος, τριάντα πέντε κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και τέσσερις Λιβαδιώτες, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα και το υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας.

Η Υφυπουργός, δήλωσε μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης: «Η σημερινή εκδήλωση μνήμης είναι ένας φόρος τιμής στην ανδρεία, τη θυσία και τον αγώνα όλων εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταπίεση. Μια υπενθύμιση του υψηλού κόστους της ελευθερίας και της ειρήνης, αξιών που ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες.

Στο πρόσωπο των ηρώων της Κατερίνης, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη συμβολή όλων εκείνων που με τη θυσία τους άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του έθνους μας.

Η θυσία τους αποτελεί φωτεινό φάρο υψηλών ιδανικών και μας εμπνέει να διατηρήσουμε ζωντανές τις αξίες της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αιωνία τους η μνήμη!

Αθάνατοι!».