Δήμος Κατερίνης: Πρώτη συνεδρίαση για τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Κοινωνία

Την πρώτη της τακτική συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κατερίνης, υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνας Διαμαντοπούλου, παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Ντούμου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Σάββα Καρυπίδη και με τη συμμετοχή των μελών – εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων.

«Μέσα από το διάλογο μπορεί να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής» σημείωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών.

«Το έργο που καλείται να επιτελέσει η Επιτροπή είναι σημαντικό, καθώς σε μία εποχή που απασχολούν την επικαιρότητα περιστατικά βίας εις βάρος των γυναικών είναι προτεραιότητα το μήνυμα του αλληλοσεβασμού μεταξύ των δύο φύλων, να περάσει στην κοινωνία» τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Η πρώτη συνεδρίαση, συμπίπτει με την προετοιμασία των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Σάββας Καρυπίδης, ήδη διαμορφώνεται μια σειρά προτάσεων, για την προώθηση του μηνύματος της ισότητας, όπως π.χ. η δημιουργία βιντεοσκοπημένου μηνύματος «γυναίκα σημαίνει», όπου γυναίκες διαφόρων ηλικιών από τον πολιτικό, αθλητικό, αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό χώρο  κ.ο.κ. θα παρουσιάσουν πτυχές του καθημερινού αγώνα τους, στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται. 

Στις προθέσεις της Επιτροπής είναι η διοργάνωση σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης: ενημερωτικών δράσεων με επίκεντρο τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, στην πλατεία κ.α.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, τα μέλη της επιτροπής: Μετενίδης Ραφαήλ, Ντέντα Ολυμπία-Μαρία, Πατηνέα Αργύρη, Τερζοπούλου Μελπομένη, Βαλλίδου Δέσποινα, Γκιάτα Ευαγγελία, Κατερίνα Ευαγγελοπούλου, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης κ.α.