Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης: Η υπομονή έχει και τα όρια της!

Κοινωνία

Η υπομονή έχει τα όρια της, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός!!! Από ένα σημείο και πέρα ωστόσο, τα όρια αυτά νιώθουμε να καταστρατηγούνται και παύει κάθε αξιοπρέπεια!

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2024, έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου και της Διευθύντριας του Σχολείου κας Κορύτσα Μαρίας, προς τους τοπικούς άρχοντες της Κατερίνης, καθώς τους βουλευτές της  Πιερίας, αλλά και της Διεύθυνσης Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης, για μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Η συνάντηση αυτή αποσκοπούσε σε πλήρη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων που κλήθηκαν να συμμετέχουν αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και να ενημερώσει τους παρευρισκομένους για τις δυσκολίες  που καλούνται να αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητα τους, ως αποτέλεσμα των άθλιων κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενούνται τόσα χρόνια “προσωρινά” και οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο όταν ο καιρός δεν ευνοεί.

Πολλές ήταν οι αναφορές, όπως οι τραγικές συνθήκες  όπου διεξάγονται τα μαθήματα, κοντέινερ που στήθηκαν, αλλά δεν συντηρήθηκαν, και λόγω της στέρησης ηχομόνωσης την ώρα που κάποια μουσικά σύνολα παίζουν μουσική ή τραγουδούν σε μια τάξη, την ίδια στιγμή σε μια άλλη οι μαθητές γράφουν διαγώνισμα, συνοδεία μουσικών οργάνων και τυμπανοκρουσιών. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μουσικά όργανα που δεν επαρκούν  για πρακτική άσκηση των μαθητών,  αίθουσες που  αποκαλούμε τάξεις για διδασκαλία ατομικού οργάνου, αλλά προσομοιάζουν περισσότερο  σε ποντικότρυπες,  όπου με το ζόρι χωράει ο εκπαιδευτικός μαζί με τον μαθητή,  μεγάλες φυσικές φθορές των εγκαταστάσεων από την πολυκαιρία, απροσδόκητες εμφανίσεις τρωκτικών λόγω δυσκολίας συντήρησης και απαιτούμενων επισκευών. Η απουσία τμήματος ένταξης οφείλεται στη μη ύπαρξη χώρου όπου θα μπορούσε να διατεθεί για το σκοπό αυτό και το κυριότερο και σημαντικότερο όλων , ως επισφράγισμα των παραπάνω, η  έλλειψη ενός κατάλληλου κτιρίου, δηλαδή η μη ολοκλήρωση ακόμη των απιτούμενων διαδικασιών για τη μετεστέγαση του Μουσικού Σχολείου σε ένα ΝΕΟ, δικό του κτίριο, μια υπόσχεση που αριθμεί χρόνια και ακόμη παραμένει ανεκπλήρωτη. Η υπομονή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της! Πότε επιτέλους θα χτιστεί αυτό το νέο Μουσικό Σχολείο της Κατερίνης που περιμένουμε να δούμε εδώ και τόσα χρόνια;

Η Αντιπεριφεριάρχης κυρία Σοφία Μαυρίδου, τόνισε πως είναι θέμα ευπρέπειας και πολιτισμού να υπάρχει κτίριο για το Μουσικό Σχολείο και ότι στο μέτρο που αναλογεί στην Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσουν όλοι,  ώστε να ανεγερθεί το συντομότερο και να γίνει μια γενναία προσπάθεια.

Ο κύριος Ντούμος ανάφερε ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες της υπογραφής του νέου κτιρίου από την κατασκευαστική εταιρία του κ.Μυτιληναίου, που είναι ο επίσημος ανάδοχος του έργου. Το θέμα της συντήρησης του σχολείου, είναι κύρια ευθύνη της Δημοτικής αρχής. Εφόσον η εξασφάλιση των κατάλληλων και αξιοπρεπών συνθηκών είναι αρμοδιότητα της υπηρεσίας του Δήμου,  καλείται να προβεί στην άμεση επίλυσή τους, διότι είναι ΝΤΡΟΠΗ σε αυτή την εποχή να έχουμε σχολεία σε τρισάθλιες καταστάσεις. Δεσμεύτηκε λοιπόν να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του, ως προς τη συντήρηση των υποδομών.

Από την πλευρά του ο κύριος Μακρής τόνισε ότι στο Μουσικό Σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζεται το οικονομικό πλαίσιο υποδομής και φιλοξενίας στις προσκλήσεις που δέχεται να συμμετέχει, αλλιώς να απέχει και όχι να προσπαθεί να καλύψει αυτά τα έξοδα ο Σύλλογος Γονέων.

Τέλος, όλοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν ότι για να υπάρχει άμεσο και απτό αποτέλεσμα στα φλέγοντα ζητήματα του σχολείου, πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί και να συνεργαστούμε προς την ίδια κατεύθυνση και τον κοινό μας στόχο, ο καθένας από τη δική του θέση και τη δική του προσέγγιση με τα μέσα που διαθέτει.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης έγινε ξενάγηση-αυτοψία στους χώρους του σχολείου, όπου διαπίστωσαν όλοι την πραγματικά απογοητευτική κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής και του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ακόμη “προσωρινά” το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Ευχή όλων μας….αυτό το “προσωρινά” γρήγορα να αλλάξει με ένα νέο μόνιμο και κατάλληλο κτίριο!!!

Παρίσταντο αυτοπροσώπως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος: Νίκη Σαρακασίδου  Aντιπρόεδρος Άννα  Τσολακίδου

Γραμματέας: Σωτηρίου Σοφία

Ταμίας: Σαββίδης Δημήτρης

Μέλος: Κουκάτσικας Σταύρος

Από το Σύλλογο Διδασκόντων του MΣΚ παρευρέθηκαν η Διευθύντρια, κυρία Κορύτσα Μαρία, η Υποδιευθύντρια κυρία Δασκαλοπούλου Έλενα και ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, κύριος Τσορμπατζίδης Λάζαρος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι εξής:

Η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Ιωάννης Ντούμος και ο ειδικός γραμματέας του κύριος Φωκαΐδης Χαράλαμπος.

Από το γραφείου της Υφυπουργού Ανάπτυξης, κυρίας Άννας Μάνη Παπαδημητρίου , η κυρία Βασιλού Σοφία.

Από το γραφείο του βουλευτή κυρίου Δελβερούδη Κομνηνού , ο κύριος Οικονόμου Απόστολος.

Από το γραφείο του κυρίου Μπαραλιάκου Ξενοφώντα, ο κύριος Αδαμόπουλος Ιωάννης.

Από το γραφείο του κυρίου Κουλκουδίνα Σπύρου , η κυρία Κριθάρα Μαρία.

Ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας Πιερίας, κύριος Μακρής Γεώργιος.

Από την Ένωση Γονέων Κατερίνης οι εκπρόσωποι:

1. Ελευθεριάδου Συμέλα

2. Σαργιαννίδου Ειρήνη

3. Χατζηχριστοδούλου Ροδή

4. Τσομπανόπουλος Ιωάννης

5. Πατηνέα Αργυρή

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ