Γενική συνέλευση Φεστιβάλ Ολύμπου – Συζήτηση για το 53ο Φεστιβάλ, τον οικονομικό και καλλιτεχνικό απολογισμό

Πολιτισμός

Την ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τη Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τα θέματα της γενικής συνέλευσης ήταν ο διοικητικός απολογισμός 2023 και ο προγραμματισμός για το 2024, ο οικονομικός απολογισμός 2023 και ο προϋπολογισμός του 2024, ο καλλιτεχνικός απολογισμός της απελθούσας χρονιάς, τροποιητικές προτάσεις επί του καταστατικού του ΟΡ.ΦΕ.Ο., έγκριση εγγραφής νέων μελών.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος παρουσίασε τον καλλιτεχνικό και διοικητικό απολογισμό του 2023. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε εξέλιξη οι συζητήσεις για να είναι φέτος τιμώμενη χώρα η Σερβία, θα απολαύσουμε 25 εκδηλώσεις με την πρώτη να ξεκινά αρχές Ιουλίου με το Μουσικό Σχολείο. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας σωστός συντονισμός έτσι ώστε να μην συμπίπτουν τις ιδές ημερομηνίες των παραστάσεων του Φεστιβάλ άλλες εκδηλώσεις, και ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος είπε χαρακτηριστικά πως το Φεστιβάλ δεν χρωστά σε κανέναν και έχει ενα μικρό αποθεματικό στα ταμεία τιου.

Χαιρετισμο στη Γενική Συνέλευση έκαναν η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Σάκης Καλαιτζής, η αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων Θανάσης Λιακόπουλος , η Πρόεδρος των “Ολυμπιάδων” κα Φωτεινή Φλογέρα, η κα Μιράντα Παπά προϊσταμένη καινοτόμων δράσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.