Εσπερίδα  με θέμα τον «Σχολικό Εκφοβισμό» από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου

Κοινωνία

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εσπερίδα υλοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου της Κατερίνης.

  Το ιδιαίτερα επίκαιρο θεματολόγιο, είχε σαν αναφορά τον «Σχολικό Εκφοβισμό-Αιτία και τρόποι αντιμετώπισης».

  Η εκδήλωση είναι η πρώτη ενός κύκλου ανάλογων δράσεων, έτσι ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και οι γονείς και οι κηδεμόνες να καθίστανται κοινωνοί και γνώστες καθημερινών ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας του σχολείου, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των σύγχρονων αρνητικών φαινομένων.

  Στο συντονισμό της εσπερίδας η γενική γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Λία Σαλτσίδου, η οποία μετά το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τα βιογραφικά των δύο συνεργαζόμενων εισηγητριών, τόσο της πρώτης ομιλήτριας, της  Ψυχολόγου M.Sc αποφοίτου Α.Π.Θ. Ευανθίας Γούτσιου, αλλά και της Ελένης Οικονόμου, ειδικής παιδαγωγού, η οποία θα αναπτύξει στη δεύτερη δράση, στις 16-3-2024, το θέμα σχετικό με την μελέτη στο σπίτι και τις συχνές ερωτήσεις των γονέων.

  Από μέρους της διεύθυνσης του σχολείου την εκδήλωση χαιρέτισε η υποδιευθύντρια, Κατερίνα Μιχαλοπούλου, εκπροσωπώντας την διευθύντρια, Σοφία Αργυροπούλου και τους λοιπούς συναδέλφους, επισημαίνοντας: «Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην όμορφη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμένων του σχολείου μας. Θεωρώ ότι ανάλογες δράσεις συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς και στην αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων. Συγχαίρω και ευχαριστώ τις καθόλα αξιόλογες εισηγήτριες της εσπερίδας.»

  Το περιεχόμενο της ομιλίας της κ. Γούτσιου κυμάνθηκε στο πως οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να αναγνωρίζουν  αν και γιατί το παιδί τους εκφοβίζεται, αλλά και το πως θα μπορούν να το βοηθήσουν ώστε να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Επιπρόσθετα στη δυνατότητα  να δύνανται να επισημάνουν το κατά πόσο το παιδί τους είναι θύτης, ως και τους τρόπους που υποδεικνύονται για την επίλυση του ζητήματος.»

  Για την πραγματοποίηση της εσπερίδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Άκης Τερζόπουλος, τόνισε: «Ο σύλλογός μας έχοντας ευαισθητοποιηθεί στα φαινόμενα παιδικής βίας και εκφοβισμού ξεκινά ένα κύκλο ενημερωτικών ομιλιών, ώστε όλοι να γνωρίζουμε την αιτία του προβλήματος, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του. Ευχαριστώ τις εισηγήτριες και θεωρώ ότι με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων θα συνεχίσουμε σε ανάλογες πρωτοβουλίες.»

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από τα σχολεία 5ο, 13ο και Σβορώνου.