Στο νέο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος

Κοινωνία

Μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος καταλαμβάνοντας την 7η θέση, με 67 σταυρούς προτίμησης. Είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Κατερίνης συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΠΕΔ. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο  Καϊτεζίδη, ο συνδυασμός του οποίου καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο 25μελες διοικητικό συμβούλιο, εκλέγοντας 11 Δημάρχους και 5 δημοτικούς συμβούλους.

Ο κος Ντούμος με δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε: «Ευχαριστώ όλους του εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που προσήλθαν στην κάλπη. Αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή η ψήφος των συναδέλφων μου στο κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο της Κεντρικής Μακεδονίας. Τους διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε ενωτικά και με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των δήμων. Είμαι βέβαιος, ότι, θα πετύχουμε το καλύτερο».

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Από τις εκλογές αναδείχθηκε επίσης και το νέο πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ.

Την προσεχή Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, κατά την οποία θα συγκροτηθεί το νέο προεδρείο.