Νέο Δ.Σ. αναδείχθηκε στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας.

Κοινωνία

Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας (Σ.Α.Σ.Α.) επανεξελέγη ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, ύστερα από τη διαδικασία κατανομής αξιωμάτων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/1/2024, αλλά και μετά από τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος το πρωί τής Κυριακής 28/1/2024 στο συνεδριακό κέντρο Δ.Κατερίνης, στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης του Σ.Α.Σ.Α.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Έτσι, μετά την κατανομή των αξιωμάτων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Αδαμόπουλος.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νικόλαος Γρεβενίτης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Γεωργιάδης.

ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστος Δέλλας.

ΜΕΛΗ: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Κωνσταντίνος Ζγιάλτος, Δημήτρης Πολυχρονίου.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπλέον, στις εκλογικές διαδικασίες τής Κυριακής, εξελέγη ως Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.), ο γνωστός ανά το πανελλήνιο, Χρήστος Φωτόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Φωτόπουλος διετέλεσε, επί σειρά ετών, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας αλλά και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Από τις θέσεις αυτές που υπηρέτησε, προσέφερε εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας υποστηρίζοντας τα δικαιώματά τους μέσα από δυναμικούς αγώνες, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, και μάλιστα σε πολύ δύσκολα χρόνια για το τότε νεότευκτο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μαζί με τον κ. Φωτόπουλο, ως αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΑ εξελέγησαν οι κύριοι Δημήτρης Αδαμόπουλος και Βασίλης Παππάς.

Επιπλέον, στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κύριοι Αθανάσιος Τσακαλίδης (Πρόεδρος), με μέλη τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκα και την Παρασκευή Γαβριηλίδου – Ζησιού.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που προηγήθηκε των εκλογικών διαδικασιών, το πρωί τής Κυριακής 28/1/2024, έγιναν οι σχετικές εισηγήσεις, συζητήσεις και εγκρίσεις ως προς τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό έτους 2023, ως προς την Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και ως προς τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας – ΠΟΑΣΑ. Ακολούθησαν βραβεύσεις μελών τού Συνδέσμου, και στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις μελών.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ.

Αμέσως μετά, έγινε η κοπή Βασιλόπιτας με την παρουσία εκπροσώπου τής Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, του Αστυνομικού Διευθυντή Κωνσταντίνου Παπανικολάου, της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, των Βουλευτών Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Σπύρου Κουλκουδίνα και Κομνηνού Δελβερούδη, της Αναπληρώτριας Δημάρχου Δ.Κατερίνης Ελίνας Διαμαντοπούλου, του Προέδρου τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Χαράλαμπου Χρ. Μπρουσκέλη, του Αντιπροέδρου τού Δ.Σ. Κατερίνης, Γιώργου Καλαμάτα, του Προέδρου τού Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, του Αντιδημάρχου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη, του Τομεάρχη Επιστημονικών Φορέων Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακού συμβούλου Αθανάσιου Λιακόπουλου της περφερειακής συμβούλου  Χρυσαυγής Δριστά-Λαφατζή, του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Πιερίας Δημήτρη Λιόλιου κ.ά.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε ψήφισμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τα εξής αιτήματα.     

«Στην Κατερίνη, σήμερα την 28 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2024, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή   και ώρα 13.30΄, τα μέλη  της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας, μετά από εισήγηση του Προέδρου, τη διεξαγωγή συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων, Ο μ ο φ ώ ν ω ς ΖΗΤΟΥΜΕ:

1.- Την αποκατάσταση των αποταχθέντων συνδικαλιστών ΚΕΛΕΣΙΔΗ Ανέστη και ΚΩΤΣΗ Ιωάννη, με νομοθετική ρύθμιση.

2.- Την ανέγερση Μνημείου πεσόντων Αστυνομικών στο Λιτόχωρο Πιερίας.

3.- Την ανέγερση Μνημείου 179 πεσόντων καταγομένων από τον νομό Πιερίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο 1940-41 και των Κυπρίων πεσόντων Αγωνιστών,  στο Μνημείο Ηρώων στην Κατερίνη.

4.-  α) Δημιουργία Σχολείου Κυκλοφοριακής Αγωγής (πιστό αντίγραφο του κέντρου πόλεως Κατερίνης), στον χώρο στάθμευσης Α΄ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, με την εθελοντική συμμετοχή μελών μας.

       β) Αξιοποίηση και βελτίωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Κορινό Πιερίας.

5.- Τη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης μαθητών πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Οδικής Ασφάλειας, Κυκλοφοριακής Αγωγής με σύγχρονα μέσα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Ι.Ο.Α.Σ.  ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», στον Πολυχώρο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΟΣ, του Φορέα ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ στην Πλάκα Λιτοχώρου.

6.-  Την ανέγερση Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Μεγάρου στην Ανδρομάχη, σε οικόπεδο που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον Δήμο Κατερίνης.

7.- Την ανέγερση Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο που έγινε ανταλλαγή με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου. 

8- Τη συμμετοχή εκπροσώπων μας στα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης των τριών Δήμων του Νομού μας, που προβλέπεται με το άρθρο 13 του Ν. 3387/2005.

9.- Την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, καθ’ όσον εκκρεμούν αγωγές του Συνδέσμου μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο,  από τα έτη 2015 έως 2018, χωρίς να έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα τακτική δικάσιμος.

10.- Στηρίζουμε το πάγιο και διαρκές αίτημα, για άμεση ίδρυση Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Τέλος εξουσιοδοτούμε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης να υποβάλει το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς».