Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους στη κεντρική πλατεία Κατερίνης (βίντεο+φωτο)

Αγροτικά Κοινωνία

Με σύνθημα “ζωή χωρίς δυνατό αγρότη δεν υπάρχει”, αγρότες της Πιερίας με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης και του προέδρου Γιώργου Χαρισόπουλου, προχώρησαν σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στο κέντρο της Κατερίνης, με τα τρακτέρ τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Χαρισόπουλος η σημερινή διαμαρτυρία είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς τα τρακτέρ τους είναι παραταγμένα στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος της παλιάς πυροσβεστικής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κάθε δυο μέρες θα έρχονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι αγρότες ζητούν μεταξύ άλλων:

Την άμεση πληρωμή και ολοκλήρωση των οριστικών δικαιωμάτων των αγροτών, η οποία αδικαιολογήτως δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Πιερίας αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, γιατί πουλάνε φθηνά τα προϊόντα τους και αγοράζουν ακριβά τα εφόδια.

Επίσης, το 70% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ζητούν να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες  από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και να υπάρχει η δυνατότητα να παρακρατούνται οι οφειλόμενες εισφορές τους, αποδίδοντας τα υπόλοιπα ποσά.

Το αφορολόγητο των αγροτών να ανέβει στις 15.000 ευρώ, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγές τους τα τελευταία χρόνια.

Ζητούν την επιδότηση όλων των εφοδίων, και ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους την επιδότηση των ζωοτροφών τους.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργου Χαρισόπουλου από το live του Pieriasocial.gr

https://www.facebook.com/PieriaSocial/videos/1291845928175727