Με κατάνυξη ο Μέγας Αγιασμός για την εορτή των Φώτων στον νέο  Ιερό Ναό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Κοινωνία
Με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, το μεσημέρι της Παραμονής των Φώτων, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Λουκά του Ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεωργίου Χατζηγεωργίου, μελών του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος αλλά και πολλών συγγενών ασθενών και άλλων.

         Η Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού τελέστηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου,  στο  πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τους μη δυνάμενους, ασθενείς, ιατρούς και νοσηλευτές να προσέλθουν στην προγραμματισμένη Ιερές Ακολουθίες της Εορτής των Θεοφανείων.

          Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Εφημέριος του Ιερού Νοσοκομειακού Ναού π. Ιωάννης Κυπαρισσόπουλος, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, εξήρε τη θεολογική σημασία της εορτής των Θεοφανείων και τόνισε το λυτρωτικό μήνυμα της Βαπτίσεως του Χριστού ως ένδειξη συμπαραστάσεως στους νοσηλευόμενους κατά τη σωματική δοκιμασία τους.

Μετά την απόλυση της Ακολουθίας, ο Ιερέας περιήλθε όλους τους θαλάμους των ασθενών και τα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών προκειμένου να «φωτίσει» με τον Μέγα Αγιασμό ακόμη και εκείνους που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εκκλησιαστική τελετή, αλλά και να μεταφέρει σε όλους το μήνυμα των Θεοφανείων, μήνυμα μετάνοιας, ελπίδας και χαράς, που προέρχονται από την παρουσία του Θεού στη ζωή μας.

Ο Μέγας Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων ήταν η πρώτη ακολουθία που τελέστηκε μετά τα Θυρανοίξια του νέου Νοσοκομειακού Ναού, γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση τους πάντες.

Τέλος, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, στον Ιερό Νοσοκομειακό Ναό θα τελείται προς το παρόν η Παράκληση κάθε Τετάρτη, ώρα 12.00. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εξοπλισμού του νέου Ναού, θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα των Θ. Λειτουργιών και άλλων Ιερών Ακολουθιών.