“Η πραγματική «μάχη» στον Έβρο και στα νησιά ξεκινά τώρα”

Κοινωνία Πολιτική

Με μια σειρά δυναμικές κινήσεις οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανεβάζουν το επίπεδο επιφυλακής σε Έβρο και νησιά, εμπλέκουν συνεχώς περισσότερο προσωπικό και νέα μέσα στη «μάχη» της αποτροπής. 

Η απόφαση για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από φορητό οπλισμό ακριβώς πάνω στα χερσαία σύνορα του Έβρου, η οποία ελήφθη από το Δ’ Σώμα Στρατού και μάλιστα στις πλέον «κρίσιμες» για τις μεταναστευτικές ροές περιοχές ήταν το πρώτο μήνυμα περαιτέρω σκλήρυνσης της ελληνικής στάσης. 

Εάν κριθεί απαραίτητο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα δώσει διαταγή ακόμα και για ενεργοποίηση της Δύναμης «ΔΕΛΤΑ» η οποία αποτελείται από άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων, πλοία του Στόλου, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Πανίσχυρη δύναμη κρούσης με αποστολή μέσα σε ελάχιστο χρόνο να φτάσει και να επιχειρήσει σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους. 

Ήδη επίλεκτες Μονάδες και Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς βρίσκονται σε ετοιμότητα για να κινηθούν τόσο προς τα χερσαία σύνορα της χώρας όσο και προς τα νησιά του Αιγαίου τα οποία ήδη δέχονται «πίεση». 

Μετά τις «Βόρειες» Μοίρες Καταδρομών οι οποίες διαθέτουν δυνάμεις στον Έβρο έχουν κινητοποιηθεί όλες οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων αλλά και Ειδικών Επιχειρήσεων για να συνδράμουν άμεσα όπου χρειαστεί. Ταυτόχρονα σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται και οι αμφίβιοι καταδρομείς στα νησιά του Αρχιπελάγους. Όχι μόνο σε όσα ήδη δέχονται «πίεση» από τις μεταναστευτικές ροές αλλά και σε μικρότερα νησιά και νησίδες κρίσιμα για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας. 

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι ακόμα και Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς μακριά από τα σύνορα έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας για να ενισχύσουν τις Μονάδες των παραμεθόριων περιοχών απέναντι στην Ασύμμετρη Απειλή για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη όπως εκτιμά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Στη μεγάλη «μάχη» της αποτροπής το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει μαζί με την ακτοφυλακή και τις αμφίβιες δυνάμεις των νησιών την πιο δύσκολη ίσως αποστολή. Να περιορίσουν αν όχι να σταματήσουν τις δουλεμπορικές βάρκες πριν φτάσουν στις ακτές των ελληνικών ακριτικών νησιών. 

 Ήδη στις Ανατολικές ακτές των νησιών του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός πλωτών μέσων πλήρως επανδρωμένων με εντολές να κινηθούν δυναμικά πάνω στην οριογραμμή και να υψώσουν «τείχος» προστασίας. Στα περιπολικά και στις κανονιοφόρους του Στόλου ήδη προστέθηκαν και πυραυλάκατοι ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλες Μονάδες του Στόλου για να συνδράμουν αν χρειαστεί. 

Η αποστολή τους κρίνεται ως ιδιαίτερα δύσκολη αφού το μεγάλο μήκος των θαλάσσιων συνόρων της χώρας δυσχεραίνει την επιτήρηση και μάλιστα όταν τα δουλεμπορικά δίκτυα διαθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών Αρχών ανθρώπους πάνω στα ακριτικά νησιά οι οποίοι δίνουν πληροφορίες για τις περιπολίες των πλωτών. 

Η εικόνα που επιθυμεί η Αθήνα να φτάσει στην Άγκυρα η οποία ξεκάθαρα «σπρώχνει» μετανάστες  προς τα νησιά μας είναι ότι τα ελληνικά πλωτά μέσα θα φράξουν το δρόμο στα δουλεμπορικά καραβάνια. 

Οι πληροφορίες ότι μόνο απέναντι από τη Λέσβο έχουν συγκεντρωθεί 150.000 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες ενώ μεγάλος αριθμός βρίσκεται στις τουρκικές ακτές σε απόσταση αναπνοής και από τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά έχει σημάνει συναγερμό. 

Στη μάχη της αποτροπής κρίσιμο ρόλο αναλαμβάνουν και τα εναέρια μέσα τόσο της Αεροπορίας Στρατού όσο φυσικά και της Πολεμικής Αεροπορίας. Ελικόπτερα «σαρώνουν» τα χερσαία σύνορα του Έβρου αλλά έχουν αναπτυχθεί και σε όλα τα νησιά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων. 

Οι πτήσεις μαχητικών τόσο σε αποστολές επιτήρησης όσο και για συμβολικούς λόγους πάνω από κρίσιμες περιοχές θα επαναλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες όπως έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με τα ελληνικά «γεράκια» να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. 

Το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Άγκυρα είναι ξεκάθαρο. Όσο η Τουρκία υποκινεί μετανάστες να κατευθυνθούν στα ελληνικά σύνορα  τόσο θα αυξάνεται η αντίδραση της χώρας μας. 

Η πραγματική «μάχη» στον Έβρο και στα νησιά ξεκινά τώρα ανέφερε με νόημα ανώτατη πηγή του ελληνικού Επιτελείου το οποίο πλέον βρίσκεται σε 24ωρη αυξημένη επιφυλακή.

πηγή:newpost