Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή ” από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ  Ε.Ε.Σ. Κατερίνης

Υγεία

Την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023, υλοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED)”, στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Κατερίνης (Ε.Ο.Σ. Κατερίνης).

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετείχαν οι προπονητές της Ακαδημίας και των αγωνιστικών τμημάτων χιονοδρομίας, αρχηγοί αναβάσεων ορειβατικών διαδρομών, αναρριχητές βράχου των σχολών αρχαρίων και μέσου επιπέδου και απλά μέλη του συλλόγου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ-AED), σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές, στη πλάγια θέση ασφαλείας και στην αφαίρεση ξένου σώματος (πνιγμονή). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, από τον Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED του Τμήματος κ. Κατιρτζή Δημήτριο.