Διαβεβαίωση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου έδωσε ο Επίσκοπος Σαλώνων Ιγνάτιος

Κοινωνία

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στο Συνοδικό Μέγαρο Αθηνών, ο νέος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος έδωσε την προβλεπόμενη Διαβεβαίωση ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα.

Στη Διαβεβαίωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, η αδελφή του νέου Επισκόπου Μαρία Σωτηριάδου, μέλη της Ιεράς Συνόδου και άλλοι Αρχιερείς, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των Συνοδικών διοικητικών Υπηρεσιών.

Μετά τη Διαβεβαίωση, ο νέος Επίσκοπος δέχθηκε τις ευχές τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, όσο και ο όλων των παρισταμένων, ενώ ακολούθως αρκετοί έδωσαν τις ευχές του στο γραφείο του, στη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Να σημειωθεί ότι ο Θεοφιλέστατος κ. Ιγνάτιος, αφού υπηρέτησε πολλά χρόνια σε διάφορες επιτελικές θέσεις στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, εκλέχθηκε στις 9 Οκτωβρίου και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 3 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Ο νέος Επίσκοπος θα συνεχίσει τη διακονία του στην Ιερά Σύνοδο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ως Βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.