Ένωση Γονέων Δ.Ε Κατερίνης: Στήριξη στους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης ” Άτρακτος”

Κοινωνία

Η είδηση του νομοσχεδίου που απεργάζεται το Υπ. Υγείας για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση, το οποίο φέρεται να περιλαμβάνει και το κλείσιμο των κατά τόπους Κέντρων Πρόληψης μας προβληματίζει έντονα.

Εδώ και χρόνια, έχουμε γίνει κοινωνοί του πολύπλευρου και σημαντικού έργου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΑΤΡΑΚΤΟΣ”. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν ωφεληθεί από τις ομαδικές ή και ατομικές συναντήσεις που διενεργεί το επιστημονικό προσωπικό της δομής, για συμβουλευτική υποστήριξη, εμψύχωση και ενδυνάμωση. Η δωρεάν παροχή των πολύτιμων αυτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων, είναι ένα τελευταίο δείγμα αυτού που αποκαλούμε ως Κράτους Πρόνοιας σε ένα δυσβάσταχτο οικονομικό περιβάλλον που πλήττει οικογένειες. Είναι ένα αντιστάθμισμα του κενού της ψυχολογικής υποστήριξης στις σχολικές μονάδες που ζητά το γονεϊκό κίνημα. Είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας, όταν όλοι διαπιστώνουμε την αύξηση σε αριθμούς και ένταση, των φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των εξαρτήσεων παλιών (ναρκωτικά, αλκοόλ) και σύγχρονων (ίντερνετ και Μ.Κ.Δ.).

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε. Κατερίνης, δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της στο κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης όπως η ΑΤΡΑΚΤΟΣ. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των δομών αυτών και ενώνει της φωνή της μαζί τους για τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης ως έχουν.