Η Αυλή του Άη Βασίλη στο Αιγίνιο

Ψυχαγωγία

Η Αυλή του Άη Βασίλη, ξεκίνησε πρώτη φορά το έτος 2000, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Φιλαρμονικής Αιγινίου και με το κάλεσμα του ΜΛΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ΠΛΣ «ΑΝΑΤΩΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ», οι οποίοι αποδέχθηκαν με χαρά. Η ονομασία της εκδήλωσης ήταν «ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ», η οποία είχε διάρκεια 1 ημέρας.

Κάπως έτσι ξεκίνησε δειλά δειλά η λειτουργία της Αυλής και με συμπαραστάτη το Δήμο μας. Ο Σκοπός λειτουργίας της αυλής εκείνη τη χρονιά (το 2000), ήταν να ανάψουν 5.300 λαμπάκια όσοι και οι κάτοικοι του Αιγίνιου εκείνο το έτος. Το έτος 2001 ο αείμνηστος Ευθύμιος Καλευράς (γλύπτης) φιλοτέχνησε και κατασκεύασε τα ομοιώματα της φάτνης της Αυλής. Με το πέρασμα των χρόνων η όρεξη, το πάθος και η δίψα για διοργάνωση μεγαλύτερης διάρκειας εκδηλώσεων, φούντωνε περισσότερο και κάθε χρόνο προστίθεται και ένας καινούριος Σύλλογος, Σχολείο, φορέας, με αποτέλεσμα το 2011 η Αυλή να πάρει την σημερινή της μορφή.

Η δίψα για προσφορά αγάπης και χαράς σε όλα τα παιδιά, αλλά και στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και γέλιου σε όλους του γονείς, ήταν το επίκεντρο και το επιστέγασμα της προσπάθειας που γίνεται. Επιπλέον η Αυλή έχει αφιλοκερδή χαρακτήρα διότι ότι παρέχετε είναι δωρεάν.

Φέτος η Αυλή κλίνει 23 χρόνια ζωής.