Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου ομιλήτρια στη σημερινή εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης (Φωτορεπορτάζ)

Κοινωνία

Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.  Άντζελα Γκερέκου ήταν η επίσημη εισηγήτρια και καλεσμένη της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Το θέμα που ανέπτυξε η κα Γκερέκου ήταν “Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και τα  Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε.

ΤΗ εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από την Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην ομιλία της αναφέρθηκε στο πως ο αειφόρος – βιώσιμος προορισμός είναι εκείνος, όπου το σύνολο των τουριστικών δράσεων οφείλει να σέβεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό του τόπου- υλικό και άυλο- καθώς και τον αυθεντικό χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων. Για την Ελλάδα αλλά και την περιοχή της Κατερίνης, υπογράμμισε πως ο πολιτισμός και η ελληνική διατροφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα θα πρέπει να είναι σε οργανική σύζευξη με την τουριστική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας έτσι το βιώσιμο πρόσημό της.

Αναφερόμενη ειδικά στον Όλυμπο τόνισε πως αποτελεί όχι μόνο τεράστιο κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε κορυφαίο, διεθνές τοπόσημο αειφόρου, βιώσιμου προορισμού.