ΕΞΕΠ: Η τεχνογνωσία και η πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία στην υπηρεσία των επαγγελματιών του Τουρισμού

Κοινωνία Τουρισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στην «Εκάβη» επιμορφωτική ημερίδα, την οποία διοργάνωσε  η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, με την ενεργό στήριξη της  Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας  ΟΕΔΔΠΗΠ.

Δράσεις ενίσχυσης της τεχνογνωσίας των επαγγελματιών του Τουρισμού

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε την τεχνογνωσία στα μέλη μας και στους επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού, στο πως θα  κάνουν άμεσες  κρατήσεις, που είναι καθοριστικής σημασίας. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική ημερίδα, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η ΕΞΕΠ, ζητήματα όπως τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για παράδειγμα το ΕΣΠΑ, το  Ταμείο Ανάκαμψης,  δυνατότητες πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

«Η συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είναι διαρκής, ουσιαστική και αποτελεσματική, τόσο για την ενημέρωση των συνάδελφων μας όσο κα για τη στήριξη και επίλυση των όποιων προβλημάτων. Ο Τουρισμός είναι συνέργειες και προς αυτή την κατεύθυνση, λειτουργούμε έχοντας απτά αποτελέσματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν:

– Τις απαραίτητες Τεχνολογίες Ξενοδοχειακών Πωλήσεων και τον ρόλο τους στην κερδοφορία, η νέα πραγματικότητα των OTAs (Booking.com, Expedia κλπ) και η στρατηγική τους αξιοποίηση από τα τουριστικά καταλύματα, και η εξέλιξη του Booking Engine ως κανάλι πωλήσεων και οι νέες ευκαιρίες που παρουσιάζει (Hotel Availabilities)

– Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ-Ταμείου ανάκαμψης καθώς και υπάρχουσες δυνατότητες τραπεζικής  χρηματοδότησης (BSS)

– Αυτοματισμοί πρόσβασης και διαχείρισης καταλύματος (EPI SYSTEMS) Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.