Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Κοινωνία Τουρισμός

Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κΆντζελα Γκερέκου την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα είναι η επίσημη εισηγήτρια και καλεσμένη

της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Το θέμα της εισηγήσεως της είναι: «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη» και γίνεται σε Συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας,

την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην ομιλία της θα αναφερθεί στο πως ο αειφόρος – βιώσιμος προορισμός είναι εκείνος, όπου το σύνολο των τουριστικών δράσεων οφείλει να σέβεται το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό του τόπου- υλικό και άυλο- καθώς και τον αυθεντικό χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων. Για την Ελλάδα αλλά και την περιοχή της Κατερίνης, υπογράμμισε πως ο Πολιτισμός και η ελληνική Διατροφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα θα πρέπει να είναι σε οργανική σύζευξη με την τουριστική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας έτσι το βιώσιμο πρόσημό της.

Αναφερόμενη ειδικά στον Όλυμπο θα τονίσει πως αποτελεί όχι μόνο τεράστιο κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε κορυφαίο, διεθνές τοπόσημο αειφόρου, βιώσιμου προορισμού.Την έναρξη της εκδήλωσης θα πλαισιώσει η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η κ. Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Γνωρίζει Αγγλικά , Ιταλικά και Γαλλικά.

Εξελέγη Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις Εθνικές Εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Μετά τις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και το σχηματισμό Κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 2010.

Τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Βουλής που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2004, η Άντζελα Γκερέκου υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας. Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2009, η Άντζελα Γκερέκου ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Βραζιλίας. Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου του 2012, η Άντζελα Γκερέκου είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Τον Φεβρουάριο του 2014 κατέθεσε υπόψη των συναρμόδιων Υπουργών Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρόταση νόμου σχετικά με τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τον Αγροτουρισμό η οποία ενσωματώθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Άντζελα Γκερέκου έχει αναλάβει σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερες την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας καμπάνιας του Global Progressive Forum, την πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ενίσχυση του κινήματος των Δωρητών Οργάνων Σώματος και την πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Συμμετέχει εθελοντικά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με θέμα το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους νέους και τις ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η κ. Γκερέκου είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από το 2019.