Πρόγραμμα εορτασμού της 83ης Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατερίνη

Κοινωνία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ’ αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ’ όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.

Ώρα 12.00΄

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης & 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης), προσκόπων, συλλόγων και σωματείων.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ώρα 08.00΄

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις εκκλησίες.

 Ώρα 10.20΄ (Πέρας προσέλευσης επισήμων 10:10′)

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης.

Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο Δρ. Νικόλαος Ναχόπουλος, Διευθυντής του
2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

 Ώρα 11.00΄

Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου,  Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης και από εκπροσώπους κομμάτων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

  Ώρα 11.30΄

Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Συλλόγων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας με μηχανοκίνητα μέσα.

                                                                                                  ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ