Σχολή Γονέων Κατερίνης: Πρεμιέρα την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου με τη δημοσιογράφο-κλασική Φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα

Κοινωνία

Με την γνωστή στο Πανελλήνιο δημοσιογράφο  – Κλασική Φιλόλογο κ. Βίκυ Φλέσσα ξεκινάει το φετινό ταξίδι της για 35η χρονιά

η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»

κ.  Φλέσσα θα αναφερθεί στα κάτωθι:

  • Είμαστε όλοι τραυματισμένοι από τα πέντε χρόνια της ζωής μας;
  • Πῶς εἶναι οἱ καλὲς μητέρες μὲ τὰ κορὶτσιὰ τους καὶ πῶς μὲ τὰ ἀγὸριὰ τους;
  • Ποιος είναι ὁ ρόλος του πατέρα;
  • Τὶ συμβαὶνει μὲ τὰ μοναχοπαὶδια καὶ μὲ τὰ πρωτότοκα παιδιὰ;
  • Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;
  • Είναι το Διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα μέσα από το βιβλίο της – συνέντευξη με τον κορυφαίο ψυχίατρο Ματθαίο Γιωσαφὰτ απαντά η Βὶκυ Φλὲσσα σε μια συζήτηση με το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης.  Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Α’/βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και η είσοδος όπως πάντα είναι ελεύθερη.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς και της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23º χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σε προσκυνώ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;» από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, το οποίο βρίσκεται ήδη στην 9η έκδοση.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και της Ενώσεως Σμυρναίων.

           Με εκτίμηση

             Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Κορομπίλης