Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Μελετίου στην Κατερίνη

Κοινωνία

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου Επισκόπου Κίτρους στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Ένας νέος Ιερός Ναός, που  αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής γίνεται πραγματικότητα και υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Η νέα αυτή εκκλησιαστική κοινότητα που δημιουργείται στην Κατερίνη είναι αφιερωμένη  σε έναν τοπικό Άγιο της Πιερίας, τον Άγιο Ιερομάρτυρα Μελέτιο Επίσκοπο Κίτρους, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1821 στην κεντρική αγορά (Καπάνι) Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ενημερώνεται συνεχώς  για τη διαδικασία των εργασιών από τους υπεύθυνους του έργου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο Κοκελίδη και τους επιβλέποντες Μηχανικούς Κων/νο Μπίσμπα και Αναστάσιο Τασούλα.

Την μελέτη και επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει η τεχνική εταιρία «ANΔPEOY – MΠIΣMΠAΣ – TAΣIOYΛAΣ OE», την αρχιτεκτονική μελέτη ο Αρχιτέκτων Δημήτρης Πούλιος, την στατική μελέτη οι Πολιτικοί Μηχανικοί Ευτυχία Γεωργιάδου και Γιώργος Καλύβας και τις μηχανολογικές μελέτες ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αχιλλέας Ράπτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος  εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες των καιρών, με αμείωτο ρυθμό προσφέρουν, ότι μπορούν, έτσι ώστε ο Ιερός Ναός του Αγίου Μελετίου σύντομα να ολοκληρωθεί και να αποτελεί πηγή ευλογίας για την περιοχή της Κατερίνης.