Πρώτες πεταλιές από τον Δήμαρχο & σύντομα στη διάθεση των δημοτών τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Κοινωνία

«Κινούμαστε στο μέλλον  δημιουργώντας σταδιακά μια  πόλη φιλική προς το περιβάλλον. Προωθούμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης.  Συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και στη  διευκόλυνση των μετακινήσεων στον αστικό ιστό, για πολίτες και επισκέπτες». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, καθώς σήμερα έγινε επίδειξη της εφαρμογής και του τρόπου λειτουργίας του αυτόματου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σε αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ενώ έως το τέλος του χρόνου, θα τεθεί και επίσημα σε λειτουργία.

Τις πρώτες πεταλιές έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης και συμπολίτες μας – ΑμεΑ, καθώς τρία εκ των 48 συνολικά ηλεκτρικών ποδηλάτων, τη δωρεάν, καθημερινή χρήση των οποίων προωθεί ο Δήμος, αφορούν άτομα με αναπηρίες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας BrainBox Α.Ε. που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στα οφέλη της  προώθησης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης  για  την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι ο πρώτος που υπέγραψε σύμβαση στη Μακεδονία, για την εγκατάσταση  αυτόματου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων. 

Πιο συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν:

  • Σαράντα πέντε (45) ηλεκτρικά ποδήλατα για χρήση εντός πόλης
  • Τρία (3) ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ
  • Σαράντα εννέα (49) θέσεις κλειδώματος και φόρτισης των κοινοχρήστων ποδηλάτων, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης

Η ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος θα γίνει από την εταιρεία BrainBox Α.Ε. που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 5.500 ποδήλατα σε 55 πόλεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου, ύψους 370.698,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., ενώ  συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.