Δήμος Κατερίνης: Ενημερωτικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ψυχαγωγία

Με μία μεγάλη ψυχαγωγική εκδήλωση στο Β΄ΚΑΠΗ, όπου μέσα σε ένα έντονα εορταστικό κλίμα, οι ηλικιωμένοι διασκέδασαν με κέφι, χορό και τραγούδι, ολοκληρώθηκαν σήμερα, οι δράσεις των ΚΑΠΗ, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας και της Παγκόσμιας ημέρας Alzheimer.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώθηκαν από τα ΚΑΠΗ επικεντρώθηκαν επίσης, σε εορταστικές κ.α. εκδηλώσεις, στα περιφερειακά ΚΑΠΗ Ρητίνης και Κορινού. Ειδικότερα, με τη συνδιοργάνωση από την 4η Τ.ΟΜ.Υ. και 12η Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης διενεργήθηκαν ΤΕΣΤ “MINI MENTAL STATE EXAMINATON” για τον έλεγχο άνοιας και γνωσιακής έκπτωσης των ηλικιωμένων. Επιπλέον, την Τρίτη 26/09, στο ΚΑΠΗ Ρητίνης, την Πέμπτη 28/09, στο ΚΑΠΗ Κορινού, ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με πλούσια εδέσματα και με πρωταγωνιστή το κέφι όλων, παρουσία και του χορευτικού τμήματος, που αποτελείται από κυρίες του ΚΑΠΗ.

Παρών στην εκδήλωση, στο Β’ ΚΑΠΗ, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης, ο οποίος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, σημείωσε: «Τιμούμε τους ηλικιωμένους μας, καθώς συνιστούν μία ανεξάντλητη πηγή αξιών, εμπειριών και γνώσεων. Δίνουμε τη δυνατότητα, μέσα από τη λειτουργία των δομών μας, όπως τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), να αναζητούν δημιουργική διέξοδο και επικοινωνία. Παράλληλα, με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δράσεις ενημέρωσης για θέματα υγείας, εκδηλώσεις που «εμπλέκουν» τις ηλικιακές ομάδες και αυξάνουν το επίπεδο αλληλοκατανόησης, με προληπτικές δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, αποδεικνύουμε διαρκώς και στην πράξη, την ευαισθησία και τη μέριμνά μας, για έναν Δήμο πρόνοιας. Για έναν Δήμο, όπου η σχέση και συνεργασία μας με τους ηλικιωμένους έχει τοποθετηθεί ψηλά. Τους εύχομαι να μείνουν πάντα δραστήριοι και υγιείς».