Δήμος Κατερίνης: Κατασκευάζεται το νέο πάρκινγκ στην Παραλία – Σημαντική λύση – ανάσα για τη στάθμευση

Κοινωνία Τουρισμός

Σημαντική λύση – ανάσα, για τη στάθμευση στην Παραλία, αναμένεται να δώσει η κατασκευή του υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε ακίνητο (Ο.Τ.49), εμβαδού 1925,80 τ.μ. στο ύψος του γηπέδου της περιοχής. Ήδη, από την Εταιρεία δημοτικών πάρκινγκ «Πόλις» – ξεκίνησαν οι εργασίες στο χώρο, που θα αξιοποιηθεί για τη στάθμευση 75 θέσεων. Ειδικότερα, έγινε ο καθαρισμός του οικοπέδου, η χαλικόστρωση, ώστε να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και ασφαλτόστρωσή του.

Επιτόπια αυτοψία με αφορμή την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Εταιρείας δημοτικών πάρκινγκ «Πόλις», Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη, από τα μέλη του Δ.Σ. Νίκο Κατανά (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), Φάνη Τερζόπουλο, Ιωάννη Μπεινά, Αθανάσιο Αναγνώστου, από τον διευθυντή της εταιρείας, Σιδέρη Μιχαηλίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου.

Για «καθοριστική λύση για τη στάθμευση» έκανε λόγο σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, επισημαίνοντας ότι: «Με σειρά καίριων παρεμβάσεων η εικόνα της παραλιακής ζώνης άλλαξε. Η Κατερίνη κάθε μέρα βελτιώνεται. Και συνεχίζουμε. Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης έρχεται να διευκολύνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, την καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της Παραλιακής ζώνης», ενώ η πρόεδρος Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη τόνισε: «Το έργο συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και έρχεται να επιλύσει χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω για την προσπάθεια και την συμβολή τους, όλους τους συνεργάτες μας, που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του έργου, το οποίο αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση για την περιοχή».

Οι επόμενες προγραμματισμένες εργασίες

Επιπλέον, κατασκευάζεται άμεσα περίφραξη με διάζωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, θα τοποθετηθεί φωτισμός, μπάρες στην είσοδο/έξοδο, διαγράμμιση του χώρου. Επίσης, προβλέπεται κατασκευή οικίσκου γραφείου κίνησης, η σήμανση του σταθμού, όποιο άλλο μέσο απαιτείται για την ενημέρωση και καθοδήγηση των χρηστών.

Τέλος, υδραυλικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις WC κ.α.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους (Δεκέμβριος 2023), ενώ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων διαμορφώνεται σε 79.360,00 με Φ.Π.Α.