Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στην 12η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινωνία

Η 12η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγει τις πύλες της και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα δώσει για ακόμη μια χρονιά βροντερό παρόν στη μεγαλύτερη συνάντηση του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί από Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Δήμου Κατερίνης, στον Οικισμό Ανδρομάχης, με διοργανωτές το Επιμελητήριο Πιερίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.

Στο καλαίσθητο περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως θα παρουσιαστεί το δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που λειτουργεί καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη με διάφορες δομές κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης», η Τράπεζα Αγάπης διανομής ρούχων «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», το Κοινωνικό Φροντιστήριο, κ.ά.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη και προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων μέσω πληροφοριακών εντύπων, προωθητικού υλικού κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος  ανέφερε χαρακτηριστικά: «η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στην 12η ΕΒΕΠ, αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι σημαντικό μέσα από τις εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες να ανακαλύπτουμε και να προβάλλουμε τις πανανθρώπινες αξίες και τις ηθικές αρχές από τις οποίες πρέπει να διέπεται κάθε άλλη επιλογή μας και ενασχόληση».