Γιάννης Συμεωνίδης, αντιδήμαρχος Κατερίνης: “Οι δημότες να ψηφίσουν με λογική, να αξιολογήσουν το έργο μας και κυρίως ποιος υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει χρηματοδοτήσεις”

Social & Local Πολιτική

“Οι δημότες να ψηφίσουν με λογική, να αξιολογήσουν το έργο μας και κυρίως ποιος υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει χρηματοδοτήσεις. Ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ποιος δεν έλειψε ποτέ από την πόλη και ποιος μπορεί να έχει το γραφείο και το τηλέφωνό του ανοιχτό, πάντα στη διάθεση των δημοτών”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Συμεωνίδης, σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού.

Ο κ. Συμεωνίδης μιλά για έργα που έγιναν και αυτά που είναι σε εξέλιξη, το αντιπλημμυρικό στην Παραλία, η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου, οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις, και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι από τους υποψήφιους που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών, ο μόνος που έχει το πολιτικό ανάστημα να πετύχει χρηματοδοτήσεις για την πόλη μας και να παράξει πραγματικό έργο, είναι ο Κώστας Κουκοδήμος.

Η συνέντευξη

Ερ.: Ποια έργα είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και ποια έχουν ολοκληρωθεί; Τι προβλήματα υπήρχαν και που;

Απ.: Αυτή τη στιγμή τρία σπουδαία έργα είναι σε εξέλιξη και σε φάση ολοκλήρωσης. Το αντιπλημμυρικό έργο στην Παραλία, όπου τα αποτελέσματα για μια περιοχή που κάθε χρόνο πνιγόταν σε δύο στάλες νερό είναι ορατά. Σημειώνω ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%.

Ολοκληρώθηκε το α’ σκέλος του έργου της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στην Παραλία, ενώ παραδόθηκε ολοκληρωμένο και το έργο της πεζοδρόμησης της Λ. Στρατού.

Επίσης, σε φάση ολοκλήρωσης είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατερίνης. Ένα έργο τεράστιας σημασίας όπου εκείνοι που έκαναν τη μελέτη «ξέχασαν» να προβλέψουν ότι χρειάζεται από μηχανολογικό εξοπλισμό της σκηνής έως καθίσματα για τους θεατές! Ένα έργο που ολοκληρώνεται διότι η διοίκησή μας πέτυχε να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον ποσό ύψους 1,1 εκ. ευρώ!

Αυτήν την περίδο είναι επίσης σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης και κατασκευής πεζοδρομίων στην Κατερίνη και στις Κοινότητες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ασφαλτοστρώσεις. Ολοκληρώθηκαν σε ένα κομμάτι του κέντρου και αυτές τις μέρες γίνονται ή ξεκινούν σε Κορινό, Ν. Τραπεζούντα, Αρωνά, αλλά και σε άλλους δρόμους της Κατερίνης εκεί όπου έχουν ολοκληρωθεί υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και οπτικών ινών κ.α.

Ερ.: Ποια έργα προγραμματίζετε για το επόμενο διάστημα και που;

Απ.: Υπάρχει μια σειρά έργων που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Η ανάπλαση των 17 κοινόχρηστων χώρων πλατειών προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, είναι ένα απο αυτά που θα αλλάξουν τις γειτονιές μας. Η κατασκευή του δρόμου Καρυές-Μ.Μηλιά προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, ξεκινά άμεσα, καθώς έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο. Σημαντικό επίσης έργο που η υλοποίησή του θα ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες είναι η πεζοδρόμηση και ασφαλτόστρωση στις επεκτάσεις των πολεοδομικών ενοτήτων της Κατερίνης.

Ο όγκος των έργων που είναι σε εξέλιξη είναι τεράστιος και εκεί ρίχνουμε το βάρος. Μακάρι να είχαμε περισσότερο προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι ταυτόχρονες σε ακόμη περισσότερα σημεία του Δήμου.

Ερ.: Είστε ικανοποιημένος με όσα έγιναν; Με δεδομένο ότι η χώρα πέρασε την πανδημία του κορονοϊού, ήταν ανασταλτικός παράγοντας και πόσο στην υλοποίηση ή την έγκριση  κάποιων έργων;

Απ.: Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις συνθήκες και από τα μέσα που διαθέτεις. Όπως είπατε, η διετία της υγειονομικής κρίσης ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να επιταχυνθούν διαδικασίες και να ωριμάσουν έργα. Η Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και η ΔΕΥΑΚ στην οποία διατέλεσα πρόεδρος, ανταποκρίθηκαν με επάρκεια. Οι υπάλληλοι «έβαλαν πλάτη» και αντιλήφθηκαν πλήρως το επιπλέον βάρος που πρέπει να σηκώσουμε όλοι μαζί για να υλοποιήσουμε μια σειρά έργων καθημερινότητας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η προετοιμασία εκείνης της περιόδου, θα φανεί σε έργο στην επόμενη θητεία μας, όταν αυτές οι μελέτες και ο σχεδιασμός θα υλοποιείται.

Ανασταλτικός παράγοντας είναι η χρονοβόρα διαδικασία έως την έναρξη ενός έργου. Ειδικά στις μεγάλες εργολαβίες, όπου το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, παρατηρείται καθυστέρηση, η οποία δεν οφείλεται στο Δήμο. Οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων δημιουργούν ασφυκτικά περιθώρια και καθυστερούν πολλές φορές την έναρξη των εργασιών. Η εμπειρία μου λέει, ότι περισσότερος χρόνος απαιτείται για την κατάρτιση μιας μελέτης, την έγκριση χρηματοδότησής της και τη συμβασιοποίησή της, παρά για την ολοκλήρωσή του.

Ερ.: Ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε στους πολίτες;

Απ.: Οι δημότες να ψηφίσουν με λογική, να αξιολογήσουν το έργο μας και κυρίως ποιος υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει χρηματοδοτήσεις. Ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ποιος δεν έλειψε ποτέ από την πόλη και ποιος μπορεί να έχει το γραφείο και το τηλέφωνό του ανοιχτό, πάντα στη διάθεση των δημοτών. Με βεβαιότητα σάς λέω ότι από τους υποψήφιους που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών, ο μόνος που έχει το πολιτικό ανάστημα να πετύχει χρηματοδοτήσεις για την πόλη μας και να παράξει πραγματικό έργο, είναι ο Κώστας Κουκοδήμος.