Πιερία: Καταστράφηκαν καλλιέργειες από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή του Δήμου Δίου Ολύμπου

Αγροτικά

Σοβαρές καταστροφές υπέστησαν καλλιέργειες ακτινιδίων κυρίως στην περιοχή του δήμου Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα κοντά στην Κονταριώτισσα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσης Πισαλίδης, ο οποίος καλλιεργεί ακτινίδια, η παραγωγή του υπέστη ζημιά άνω των 10 χιλιάδων ευρώ, αφού οι ακτινιδιές βυθίστηκαν στο νερό εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Ο κ. Πισαλίδης εξήγησε πως για το μέγεθος της ζημιάς και του όγκου του νερού ευθύνεται το ρέμα το οποίο δεν έχει καθαριστεί για χρόνια με αποτέλεσμα τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν με τις βροχές να έχουν δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα στα γειτονικά χωράφια.

Ο κ. Πισαλίδης μας έδειξε επίσης και το μέγεθος της ζημιάς που έπαθαν οι ακτινιδιές με τις εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νερού, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει αιτήσεις στην Τεχνική υπηρεσία της Π.Ε Πιερίας για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός σε ένα κομμάτι που έχει μείνει περίπου 400 μέτρα με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να πλημμυρίζει το συγκεκριμένο σημείο.

https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=3566939263576975&message_id=mid.%24cAAAAAEdx5i-QwGWcO2KjyAWw9Z_2&thread_id=1198646831