Νεανικές Συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το βράδυ, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε απολογιστική – μετεκδρομική σύναξη των μελών του για την εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία (17-22 Αυγούστου) και για την αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συμμετείχε στην 7η Διεθνή Σύναξη Ορθοδόξων Νέων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (31 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου).

Όλοι οι συμμετέχοντες στις παραπάνω σημαντικές νεανικές δράσεις κλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο σε κοινή σύναξη, προκειμένου να ανταλλάξουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους και να συναντηθούν σε ένα ζεστό αντάμωμα ενόψει έναρξης και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και των κατηχητικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας.

Η νεανική αυτή σύναξη φιλοξενήθηκε στην Ενορία Αγίας Άννας Κατερίνης, με τη συμμετοχή 5 κληρικών και 90 νέων, που συμμετείχαν στις εκδρομικές εξορμήσεις αλλά και άλλων νέων που θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά.

Στην αρχή τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου η ακολουθία ευλόγησης των δώρων, άρτου, οίνου και κολύβων, γνωστή στη σερβική λειτουργική παράδοση ως «Σλάβα», με την ευκαιρία μνήμης της Οσίας Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία, η οποία ιδιαιτέρως τιμάται στην Πιερία και μάλιστα στον Κολινδρό όπου υπάρχει Ενοριακός Ναός αφιερωμένος στη μνήμη της.

Στη συνέχεια, οι νέοι μετέβησαν στη διπλανή αίθουσα «Κιβωτός», όπου προβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο και από τις δύο εξορμήσεις, ακούστηκαν εμπειρίες από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι τραγούδησαν και συμμετείχαν σε δείπνο..

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε εγκάρδια όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος των παραπάνω δράσεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, συνομίλησε με όλους τους νέους πάνω σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους.

Κατά τη μετεκδρομική συνάντηση, οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να ξανασυναντηθούν μετά τη θερινή περίοδο, να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στις ταξιδιωτικές εξορμήσεις στη Σερβία και τη Ρουμανία.

Παράλληλα να πληροφορηθούν για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις και για κατηχητικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, στις οποίες καλούνται συμμετάσχουν οι ίδιοι για την πνευματική τους κατάρτιση αλλά και να διακονήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ως κατηχητές, βοηθοί και στελέχη.