Στον αγιασμό των σχολείων ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος – «Πρώτο κουδούνι» με ευχές για το φετινό ταξίδι γνώσεων

Κοινωνία

Το «πρώτο κουδούνι χτύπησε» σηματοδοτώντας με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, την έναρξη της σχολικής περιόδου 2023 – 2024, για τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, παρέστη στην τελετή αγιασμού και πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε διαδοχικά: το Δημοτικό Σχολείο Χράνης, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Κορινού. Ο Δήμαρχος, παρουσία και μελών των τοπικών συμβουλίων της περιοχής, ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς: «καλή και αποδοτική σχολική χρονιά επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  και τους συλλόγους γονέων – κηδεμόνων βρίσκονται πάντα δίπλα τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές». 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κος Κουκοδήμος: «Οι Σχολικές Επιτροπές και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, αξιοποίησαν τις θερινές διακοπές για τη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις […] Στους μαθητές εύχομαι να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για περισσότερη γνώση. Στους εκπαιδευτικούς να είναι υγιείς ώστε να επιτελέσουν με συνέπεια το σπουδαίο έργο τους».

Αγιασμός στα σχολεία παρουσία μελών της διοίκησης του Δήμου

Εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των σχολικών επιτροπών  και μέλη της διοίκησης παρέστησαν στην τελετή αγιασμού, σε όλα τα σχολεία του δήμου Κατερίνης.  

Τέλος, διαβεβαίωσαν τους διευθυντές των σχολείων, ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.