Δια ζώσης! Πανελλαδικό Δίκτυο Ενεργών πολιτών, που επιθυμούν να βοηθήσουν την επόμενη ημέρα της καταστροφής

Κοινωνία

Δια ζώσης!

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνεται Πανελλαδικό Δίκτυο Ενεργών πολιτών, που επιθυμούν να βοηθήσουν συμμετέχοντας δια ζώσης στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προξενήσει οι πρωτοφανείς σφοδρές βροχοπτώσεις στον θεσσαλικό κάμπο.

Φίλες και φίλοι,

Τώρα, αυτή την στιγμή, δεν μπορούμε να κάνουμε (σχεδόν) τίποτα! Τώρα πρέπει να επέμβει η Πολιτική Προστασία, ο Στρατός και όλες οι υπηρεσίες της οργανωμένης Πολιτείας που διαθέτουν τεχνογνωσία, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Δεν είναι δουλειά των απλών εθελοντών να κατεβάζουν ανήμπορους πολίτες από σκεπές πλημμυρισμένων σπιτιών!

Εμείς, δηλώνουμε παρόν για την επόμενη ημέρα, όταν οι άνθρωποι αυτοί θα αρχίσουν να απομακρύνουν τις λάσπες από τα σπίτια τους και τις αυλές τους, να σκουπίζουν τα πεζοδρόμια, να επισκευάζουν τα σχολεία τους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες που έχουν χρόνο και θα μπορούσαν, εντός των επόμενων ημερών/εβδομάδων, να βοηθήσουν συμμετέχοντας στις εργασίες όλων αυτών των νοικοκυριών, να δηλώσουν συμμετοχή στην διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήσαμε: https://www.ecss2006.com/ASP/eodnp/PART/index.asp?myID=KARL23itsasw3

Στόχος μας είναι:

  1. Να επικοινωνήσουμε με τις κοινότητες των χωριών κάνοντας μια πρώτη επαφή με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και καταγράφοντας τις ανάγκες τους. Αυτό ήδη πραγματοποιείται.
  2. Σε συνεννόηση με όλες/όλους εσάς να οργανώσουμε τις ημερήσιες αποστολές.

Η μετάβαση στα χωριά θα γίνει με ίδια μέσα, οργανωμένα, σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων οι οποίες θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν μία συγκεκριμένη οικογένεια, τον δάσκαλο του χωριού, ηλικιωμένους πολίτες, πολύτεκνες οικογένειες, αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ.

Ολες οι λεπτομέρειες της δράση θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ομάδας www.otoposmou.gr.

Δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος του! Ολες και όλοι μαζί ας σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής! Ας τους βοηθήσουμε να μπουν πάλι στα σπίτια τους, να στήσουν τα νοικοκυριά τους, πριν έρθει ο Χειμώνας.