Σαρώνει η «Ζηνοβία» : Κόπηκε στα δύο η Αθηνών – Λαμίας -Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Μαλακάσα (video)

Κοινωνία

αρώνει το κύμα κακοκαιρίας αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Εδώ και λίγη ώρα αρκετά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Αθήνα κοντά κοντά στην έξοδο προς Μαλακάσα όπου αρκετοί οδηγοί μαζί με τα οχήματά τους έχουν εγκλωβιστεί.

Διακοπή κυκλοφορίας στις Αφίδνες

Λόγω της κακοκαιρίας, δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στα δύο ρεύματα.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που έχουν αναπτυχθεί στο οδικό δίκτυο.

Κλειστή και η ΛΕΑ στην εθνική οδό – Μπλόκαραν ασθενοφόρο

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η έλλειψη οδικής παιδείας οδήγησε τους οδηγούς που βρίσκονται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας (στο ρεύμα προς Λαμία) λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών να κλείσουν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης με αποτέλεσμα να μποκάρουν ένα ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο ρεύμα προς Λαμία, λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών, όπου εδώ και μιάμιση ώρα περίπου έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες οδηγοί, όπως και στο ρεύμα προς Αθήνα, οι ουρές φτάνουν μέχρι τη Μαλακάσα.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω χιονόπτωσης

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Βοιωτίας.

Τουλάχιστον 10 άτομα εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στα οχήματά τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Οινόης – Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας.

Χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε με τέσσερις πυροσβέστες και δυο οχήματα, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11.00 το πρωί έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα οι συνθήκες στην περιοχή του Μαρτίνου κυρίως από το 90ό χλμ. στην περιοχή της Υλίκης έως το 134ο χλμ. του εθνικού δρόμου στην περιοχή των διοδίων της Τραγάνας.

Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπει σε παγετό αλλά στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα το απομακρύνουν και ρίχνουν και αλάτι διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F4BSN5jvOeY&feature=emb_logo[/youtube]

Πηγή:in.gr