Γιώργος Μπαλαούρας: Ποιος είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό “Δήμος Πρότυπο”

Κοινωνία Πολιτική

Ο Γεώργιος Θ. Μπαλαούρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στην “Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή” και στις “Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική”, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και υποψήφιος διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Επαγγελματικά, εργάστηκε διαδοχικά, στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, όπου απασχολείται ως Επιμελητής ΕΣΥ μέχρι και σήμερα. Ακαδημαϊκά, απασχολήθηκε ως διδάσκων και ερευνητής ιατρός, στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας, του ιδίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μέχρι και σήμερα.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή και τη λογοτεχνία. Το διήγημά του “Επίκληση στη Μούσα” διακρίθηκε στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος, που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ‘’Άπαρσις’’ και την ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.)