Φωτιά στον Όλυμπο| Σοφία Μαυρίδου: Από την πρώτη στιγμή θέσαμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα διαθέσιμα μέσα για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής στο έργο της (βίντεο)

Κοινωνία Περιβάλλον

Σε «κόκκινη» επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από φυσικά αίτια σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου και χωροθετείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στα όρια με την Πιερία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: Από την πρώτη στιγμή οι εμπλεκόμενοι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου, έθεσαν σε επιφυλακή τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας (όλο το ανθρώπινο δυναμικό και διαθέσιμα μέσα) για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο έργο της.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πιερίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων), βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγω για πρόκληση της δασικής πυρκαγιάς από κεραυνό, που θεωρείται η αιτία της φωτιάς, σε δύσβατη περιοχή του ορεινού όγκου του Ολύμπου (στα διοικητικά όρια της Θεσσαλίας).

Πεζοπόρα τμήματα της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, από Λιτόχωρο και Κατερίνη, κατευθύνονται προς το σημείο της φωτιάς, που χωροθετείται στα όρια των Νομών Πιερίας και Λάρισας. Αντίστοιχη πυροσβεστική δύναμη έχει κινητοποιηθεί και από την πλευρά της Θεσσαλίας.

Κύριο όμως μέσο κατάσβεσης είναι οι εναέριες ρίψεις νερού από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη τύπου Canadair.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, έθεσε σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανικά μέσα  να είναι έτοιμα για συνδρομή σε αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αντίστοιχα και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, με αντίστοιχη απόφαση έθεσε σε ετοιμότητα τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με μηχανήματα έργου, υδροφόρες και ανθρώπινο δυναμικό να είναι έτοιμα να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αν χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής, η φωτιά βρίσκεται σε έλεγχο και οριοθετημένη στα όρια των Νομών Λάρισας και Πιερίας. Η πορεία κατάσβεσης προβλέπεται να είναι ομαλή εκτός και αν αλλάξουν οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή.

https://www.facebook.com/sofmavridou/videos/256941257192655/