Εικαστική ομαδική έκθεση του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, στο πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης

Πολιτισμός

Βραδιές Αυγούστου στη Μεθώνη Πιερίας.

Εικαστική ομαδική έκθεση του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, στο πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης.

Θέμα: “Μεθ΄ ύδατος”.

Ύδωρ. Νερό. Η20. Η ψυχή του πλανήτη, η ουσία του σώματος, ήρεμο και γάργαρο, τρικυμισμένο και βαθύ, δικό μας και επικίνδυνο μαζί, γνωστό και μυστηριώδες, τώρα και πάντα.

Η ροή είναι ο τρόπος του Τάο. Μέσα από το νερό η φύση γεμίζει κάθε κενό και κινείται χωρίς αντίσταση. Κόσμοι χωρίς νερό είναι νεκροί. Η ήρεμη λίμνη γαληνεύει, το ορμητικό ποτάμι επαναστατεί και η ζωντανή θάλασσα γεμίζει απύθμενα βάθη. Η ζωή κυλάει σταγόνα σταγόνα, το νερό, ζωντανή οντότητα, πνίγει και αναζωογονεί, θεριεύει και θεραπεύει, ξεδιψά την ανάγκη και εκπροσωπεί την αφθονία.

Τίποτα δεν αντιπροσωπεύει τη ζωή περισσότερο από το μαγικό αυτό στοιχείο, που υπάρχει σε όλες τις μορφές της ύλης. Υγρό, στερεό, αέριο, αιώνιο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γρηγοριάδου Κυριακή, Δερμεντζίδης Συμεών, Ελμαλιώτη Γεωργία, Καμπίσιου Μαρία, Καρλέτσα Κωνσταντία, Κοντοδημητρόπουλος Δημήτρης, Κωφίδης Δημήτρης, Λουλοπούλου Χρυσούλα, Μακρίδης Σταύρος, Μανουσαρίδου Έλενα, Μήλιου Τάνια, Μπελογιάννη Λουίζα, Μπίνου Ουρανία, Μπουκουβάλα Ελευθερία, Νέστωρας Σωτήρης, Παπαδοπούλου-Αναστασιάδου Δέσποινα, Παπουτσίδου Μαρία, Πάτσιου Χριστίνα, Ράπτη Έλενα, Στεφοπούλου Παναγιώτα, Τοργασόβα Ελένη, Τσαρέλα Ελευθερία, Φεοκτίστοβα Τατιάνα, Φτάρας Παναγιώτης, Φωτίου Ελευθερία, Paszyńska-Karailia Dorothy.

Εγκαίνια: Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023, στις 19:30.

Διάρκεια: Σάββατο, 5 Αυγούστου – Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 22:00 και Σαβ. /Κυρ. 11:00 – 14:00, 18:00 – 22:00.

Διοργάνωση: Kοινότητα Μεθώνης Πιερίας.

Συνδιοργανωτές: Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Δήμος Πύδνας – Κολινδρού.

Επιμέλεια αφίσας: Φτάρας Παναγιώτης.

Καλλιτεχνική επιτροπή: Καρανίκα Μαρία, Κισκινίδου Ισιδώρα, Σεϊρίδου Μένη, Τσιτσοπούλου Χαρά.

Είσοδος ελεύθερη.