«Ένας Γιός» στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια»

Ψυχαγωγία

Η ταινία του Μεχντί Μπαρσαουί «Ένας Γιός» προβάλλεται την Τετάρτη 2 Αυγούστου (9:30 μμ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια» στο Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Τυνησίας, Γαλλίας και Λιβάνου με πρωταγωνιστές τους: Σάμι Μπουαζίλα, Νάτζλα Μπεν Αμπνταλάχ, Γουσέφ Κεμίρι

Η υπόθεση

Τοποθετημένο στην Τυνησία, το φιλμ ξεκινά με μια οικογένεια να ταξιδεύει στο νότο της χώρας κάνοντας τις διακοπές τους. Όμως σ ’ένα ερημικό σημείο της διαδρομής τους θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης και ο μικρός Αζίζ θα τραυματιστεί σοβαρά. Οι γονείς του θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τον οδηγήσουν ως το νοσοκομείο, όπου θα ανακαλύψουν ότι ο γιός τους χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση συκωτιού και θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τον κατάλληλο δότη. Όμως ο τραυματισμός του θα αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα θέσει σε αμφισβήτηση ολόκληρη της δομή της οικογένειας.

Η ταινία αποτελεί ένα οξυδερκή σκηνοθετικό ντεμπούτο που μέσα από την κατάρρευση μιας οικογένειας καταφέρνει να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση της Τυνησίας. Βραβείο Ά ανδρικού ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Σεζάρ Ά ανδρικού ρόλου στον Σαμί Μπουαζίλα και βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας το 2021.

Τετάρτη 2 Αυγούστου, ώρα 21:30, Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Είσοδος Ελεύθερη