Θερινό Σινεμά στην πόλη: Πρεμιέρα με το “Λιμάνι της αγωνίας” – Τρίτη 4 Ιουλίου στις 21:30 – Στο θέατρο πάρκου με ελεύθερη είσοδο

Ψυχαγωγία

Έναρξη την Τρίτη 04 Ιουλίου & ώρα 21:30,  για  το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια», του κινηματογραφικού αυτού θεσμού για τον τόπο μας, απόρροια της δημιουργικής συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Λέσχης. Στην πρεμιέρα, οι σινεφίλ θα απολαύσουντο «Λιμάνι της Αγωνίας», τη θριαμβευτική επιβεβαίωση ενός ηφαιστειώδους υποκριτικού ταλέντου με το όνομα Μάρλον Μπράντο, με μια ερμηνεία που έκτοτε αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Οκτώ βραβεία Όσκαρ ανάμεσα στα οποία αυτό της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και του Ά ανδρικού ρόλου για τον Μπράντο.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν

Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Καρλ Μάλντεν, ΡοντΣτάιγκερ, Ευα Μαρί Σεντ

Η υπόθεση της ταινίας

Στο Νιου Τζέρσεϋ της δεκαετίας του 50 μια ομάδα γκάνγκστερ έχει πάρει με την βία την αρχηγία του συνδικάτου των εργατών του λιμανιού. Οι εγκληματίες αυτοί βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την εργασία των λιμενεργατών, στους οποίους σπέρνουν τον τρόμο. Αρχηγός της σπείρας είναι ο Τζόνι Φρέντλι και δεξί του χέρι ο Τσάρλι Μαλόι. Όταν ο αδελφός του Τσάρλι, ο Τέρι (Μάρλον Μπράντο), ένας αποτυχημένος πυγμάχος, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας ενός εκ των εργαζομένων του λιμανιού, αρχίζει να δέχεται πιέσεις από την αστυνομία για να καταθέσει ενάντια στον Τζόνι Φρέντλι. Ο Τέρι αρχικά αρνείται, αλλά οι τύψεις τον βαραίνουν και μεγαλώνουν όταν γνωρίζεται και ερωτεύεται την αδελφή του θύματος, την Ίντι Ντόιλ. Ο Τέρι παίρνει την απόφαση τελικά να μιλήσει και έρχεται σε κόντρα τόσο με τον αδελφό του, όσο και με τους εγκληματίες του λιμανιού, με συνέπειες που θα αποβούν μοιραίες.

Με πρωτόγνωρο για την εποχή και τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά της εποχής ρεαλισμό, ο Καζάν μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μικρόκοσμο του λιμανιού, καταφέρνοντας να αποσπάσει εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το καστ.

Η είσοδος σε όλες τις ταινίες για μικρούς και μεγάλους «σινεφίλ» από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που  θα προβληθούν από τις 04 Ιουλίου έως τις 08 Αυγούστου κάτω από τον έναστρο ουρανό, στον καταπράσινο χώρο του Δημοτικού πάρκου είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.