Εστία Πιερίδων Μουσών: Ρεσιτάλ πιάνου από την Κατερινιώτισσα σολίστ Εκατερίνα Ελενίδη Korchilava.

Πολιτισμός

Διανύοντας τις τελευταίες εκδηλώσεις των “Εαρινών Ημερών Μουσών 2023” της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 18 Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της πόλης μας, το ρεσιτάλ πιάνου από την Κατερινιώτισσα σολίστ Εκατερίνα Ελενίδη Korchilava. 

Η μουσικός μας έκανε κοινωνούς σε προσωπικά της συναισθήματα κι εμπειρίες και μας καθήλωσε μέσα από τα έργα των Bach-Siloti Πρελούδιο σε σολ ελάσσονα, L.v. Beethoven Σονάτα σε ντο ελάσσονα, έργο 13 “Παθητική”, Giya Kancheli Selected miniaturesfor piano, Claude Debussy Clair de lune, Arno Babajanian Elegia και Sergei Rachmaninoff Elegie.

Η κα. Εκατερίνα Ελενίδη Korchilava, γεννήθηκε το 1980 στη Δημοκρατία της Γεωργίας. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου με την ειδικότητα της “καθηγήτριας παιδαγωγικής πιάνου” και διπλώματος πιάνου με  “Άριστα”, από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.  Καθηγήτρια της υπήρξε η κα. Ζαβράζνοβα Παλίνα, με εξειδίκευση στη “μουσική συνοδεία” (όπερα και μουσική δωματίου). Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία και σχολές της Κατερίνης.  Η κα. Ελενίδη αποτελεί πολύτιμη συνεργάτιδα από το 2017 μέχρι και σήμερα, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου  Εκ μέρους του δήμου Κατερίνης, παρέστη η δημοτική σύμβουλος κα. Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.