«Γιατί δεν λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας 4 Εποχές;» – Την άμεση επαναλειτουργία και απαντήσεις από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης ζητούν συγγενείς των μελών του Κέντρου

Κοινωνία Υγεία

Το Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές» προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα της κοινότητας (μένουν στο σπίτι τους) με ψυχικές διαταραχές και παρακολουθούνται από ψυχιάτρους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και ιδιώτες.

Το Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και τα τελευταία χρόνια στεγάζεται στο κέντρο της πόλης (εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης). Μέχρι το 2020 όπου και λόγω της Πανδημίας ανέστειλε τις δραστηριότητές του χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του εκατοντάδες κοινοτικοί χρήστες-μέλη.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας «4 Εποχές» αφορούν την δημιουργική απασχόληση των μελών όπως : εργοθεραπεία, γυμναστική, φυσικοθεραπεία, κομμωτική και άλλα, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνικοποίησή τους, στην ελαχιστοποίηση της υποτροπής, στην ψυχαγωγία, στην παραίνεση για απασχόληση.

Τα αιτήματα των χρηστών της κοινότητας για επαναλειτουργία του Κέντρου Ημέρας «4 Εποχές» είναι καθημερινά και επίμονα, γεγονός που σημαίνει ότι το Κ.Η. ανταποκρίνεται με επάρκεια στον σκοπό λειτουργίας του.

Εδώ και δύο μήνες που έχουν αρθεί τα μέτρα για την πανδημία και παρά τα αιτήματα των μελών, των συγγενών  και του προσωπικού, η Διοίκηση αρνείται να ανοίξει το Κ.Η. χωρίς βάσιμη αιτιολογία. Σημειωτέων ότι αντίστοιχα Κ.Η. έχουν επαναλειτουργήσει στην υπόλοιπη χώρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Διοίκηση να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Κ.Η. για να ανακουφίσει μέλη της κοινότητας και τους συγγενείς που έβρισκαν διέξοδο αξιοποιώντας τις δραστηριότητές του.

Οι κοινοτικοί χρήστες (μέλη του Κ.Η.)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

ΜΕ ΤΙΜΗ

Συγγενείς μελών κοινότητας ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ  «4 ΕΠΟΧΕΣ»

Τεκτονίδου Ιλόνα                         Μανδραλής Σωτήριος

Γκότσου Ευγενία                         Αρβανίτη Εφροσύνη

Ιωαννίδου Κάρμεν (μέλος)          Ράπτης Γεώργιος

Γκίνου Παγώνα                            Μόσχη Νούλη