Σοφία Μαυρίδου: “Πρωταρχικός στόχος μας ως Περιφερειακή Αρχή η διευκόλυνση και η ασφάλεια του πολίτη”

Κοινωνία

Εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της και ειδικότερα στη 13η Εθνική Οδό  Κατερίνης-Ελασσόνας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο υποέργο «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση βλαβών καταστρώματος οδού, σε όλο το οδικό  δίκτυο αρμοδιότητας στα όρια του νομού Πιερίας» του έργου «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 22ης Νοεμβρίου 2019 στην Π.Ε Χαλκιδικής και 26ης Νοεμβρίου 2019 στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Πιερίας και Ημαθίας».

Το έργο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει κατασκευή τοιχίων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε έξι σημεία με τη μέθοδο της έδρασης σε μικροπασσάλους, για την προστασία της οδού από πτώσεις βράχων, όπου σε κάθε τοιχίο κατασκευάστηκε φράχτης ανάσχεσης καταπτώσεων με θερμογαλβανισμένους χαλύβδινους δοκούς και μεταλλικό πλέγμα.

«Οι παρεμβάσεις του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιούνται για τη διευκόλυνση τόσο της καθημερινότητας των πολιτών όσο και της ασφαλούς πρόσβασης σε περιοχές της Π.Ε.Πιερίας αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας», επεσήμανε  η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.