Η Ελληνο-Ιταλίδα δικηγόρος κ. Γεωργία Νίττο-Γιαταγάνα υποψήφια με το συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα

Πολιτική

     Η κ. Νίττο-Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Κατερίνη από μητέρα Ελληνίδα που κατάγονταν από τη Μεθώνη και πατέρα Ιταλό. Θεία της ήταν η γνωστή Δικαστής και Βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. Αμέσως μετά τη γέννησή της οι γονείς της μετανάστευσαν στη Στουτγκάρδη (Γερμανία) όπου παρέμειναν για επτά (7) χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Μιλάνο (Ιταλία) όπου και μεγάλωσε. Τα καλοκαίρια έρχονταν στη Μεθώνη και έμενε με την πολυαγαπημένη γιαγιά της Γεωργία Γιαταγάνα.

     Έκανε όλες τις σπουδές της στην Ιταλία. Έλαβε πτυχίο Εκπαιδευτικού στο Middle and High School Professor και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Σχολή (ποινικό και αστικό δίκαιο) του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μιλάνο (Università Statale di Milano) απ’ όπου απεφοίτησε με άριστα (University Graduation 110/110 Cum Loude and Honours). Εργάσθηκε για δεκαπέντε (15) χρόνια ως Ευρωπαϊκή Δικηγόρος σε σημαντικά δικηγορικά Γραφεία του Μιλάνο με τα οποία συνεργάζεται έως τώρα.

     Είναι παντρεμένη με τον Ιταλό Edoardo Sarasso ο οποίος είναι απόστρατος Αξιωματικός με πολύ σημαντικές στρατιωτικές εμπειρίες έχοντας υπηρετήσει σε αποστολές του Ιταλικού στρατού στο Λίβανο και στην Παλαιστίνη. Μετά την αποστρατεία του συζύγου της, το 2016 ήλθαν και κατοικούν στη Μεθώνη. Το 2020 μετά την εκπλήρωση όλων των προβλεπομένων από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, για δεύτερη φορά στη νομική καριέρα της, ορκίσθηκε στη Θεσσαλονίκη ως Ελληνίδα Δικηγόρος.

     Εκτός από την μητρική Ελληνική γλώσσα, γνωρίζει την Ιταλική (πατρική) γλώσσα και την Αγγλική σε άριστο βαθμό και σε μέτριο βαθμό τη Γερμανική και την Ισπανική.

     Είναι μέλος τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Μιλάνο όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως Ευρωπαϊκή Δικηγόρος συνεργαζόμενη με σημαντικά δικηγορικά Γραφεία του Μιλάνο, της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Παράλληλα, ασχολείται με επίσημες νομικές και εμπορικές μεταφράσεις.

     Έχουν δύο (2) τέκνα, τον 20χρονο Κέβιν-Γεώργιο και την 11χρονη Ντιάνα-Αλεξάνδρα. Είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τα παιδιά της, τόσο για την Ντιάνα-Αλεξάνδρα που παρακολουθεί μαθήματα Ελληνικής γλώσσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου και Ιταλικής κατ´οίκον (διδασκαλία από τη μητέρα της, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείς και την Ιταλική Κρατική Σχολή Αθηνών), όσο και για τον Κέβιν-Γεώργιο ο οποίος υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών του Ελληνικού Στρατού.

     Σε δήλωσή της η κ. Γιαταγάνα ανέφερε:

     “Παρ´ ότι μεγάλωσα, σπούδασα και για αρκετά χρόνια εργάσθηκα στο εξωτερικό, πάντα θυμόμουν με νοσταλγία τα καλοκαίρια που περνούσα με τη γιαγιά μου στην αγαπημένη μου Μεθώνη. Όταν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας το επέτρεψαν, ήλθαμε και κατοικούμε στον αγαπημένο μου τόπο. Πιστεύοντας ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να αγωνιζόμαστε και να προσφέρουμε ότι μπορούμε για την πρόοδο του τόπου μας, είχα πάντα την επιθυμία να ασχοληθώ με τα κοινά. Βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται από το Δήμαρχο κ. Μανώλα, αποφάσισα να ενταχθώ στο συνδυασμό του και εφ´ όσον οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους να διαθέσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για την πρόοδο του τόπου μας.”